26. märts 1997 kell 22:00

Nooruke Kuldkroon võitleb Paides vana ja kavala Antsuga

Paide söögikohtadest eelistavad kohalikud ettevõtjad peaaegu võrdselt K-keskuses asuvat kaasaegset Kuldkrooni restorani ja talupoeglikkust imiteerivat õllekambrit Kaval-Ants. Etiketijärgset üritust eelistatakse korraldada siiski Kuldkroonis, kus Paide kaubamaja juhataja Andres Sula sõnul on hinna ja kvaliteedi suhe paigas. Kaval-Antsu toidud on odavamad, ent valik on piisavalt mitmekesine. Andres Sula rõhutab vanaaegset stiili ja kaminat, mis meeldib just välismaistele külalistele. Õhtune külastajaskond võib seal aga õllepruukimisest ülemeelikuks muutuda.

Nii ärilõunaks kui argilõunaks peeti sobilikuks ka pitsabaari, mida iseloomustati puhta kohana. Kultuurikeskuse kohvikus valitseb rahulik õhkkond, toidud on odavad ja maitsvad, ehkki valik kipub jääma ühekülgseks. Tarbijate ühistu sööklas on lai toiduvalik, restoran aga töötab vaid nädalavahetuseti, mil käivad ka esinejad. Vallitorni kohvik on kaunis kohas, ent valik on väga nigel. Paidelaste teeninduskultuuris jääb vajaka elegantsist ja tähelepanelikkusest.

Sportimisvõimalused on head neile, kelle tööandjad üürivad koolidelt võimlat. Iseseisvalt saab käia vaid suusatamas või Türil ujumas, ent ujula on praegu suletud.

Noored diskosõbrad veedavad õhtut Põhjanaela ööklubis, soliidne seltskond aga Kuldkroonis, kus on aeg-ajalt ka elav muusika. Pereüritusi toimub vähe. Eestvedajaks on tavaliselt kultuurikeskus ja Kuma-raadio. Piisava sissetulekuga pered saavad lubada endale perelõunaid Kuldkroonis. Majutuskohti teati kahte. Kuldkrooni puhul rõhutati kaasaegset kvaliteeti, komplekssust ja tubade suhteliselt madalat hinda: öö saunaga sviidis maksab 1900 krooni, ühene majutus kaheses toas 500 krooni. Tõru on väiksem, vaiksem ja hubasem, ent tase on madalam. Turismitaludest ja võõrastemajadest küsitletuil aimu polnud.

Paide kultuurielu keskus on suur ja uhke kultuurimaja. Vastajatel on kõige rohkem meeles Eesti erinevate teatrite tihedad külalisetendused. ASi Paiko juhatuse esimehel Arvo Rosimannusel meenusid Rakvere teatri ja Vanalinna Stuudio etendused. Kultuurikeskuses peaks alati ka näitus olema. Paide optikakaupluse juhataja Elfe Kivilaid soovitab läbi astuda koduloomuuseumist.

Hetkel kuum