11. mai 1997 kell 22:00

Juhtidel aastapreemia

Üha enam sõlmitakse firma tegev-juhtidega väga konkreetsed töölepingud, kus peale fikseeritud õiguste ja kohustuste püstitatakse aastased, harvem kvartaalsed eesmärgid. Kui veel mõni aasta tagasi said juhid boonust sageli iga kuu või kvartaalselt, siis praegu kehtestatakse neile enamasti fikseeritud palk. Kui püstitatud eesmärgid aga täidetakse või ületatakse, makstakse edukas firmas juhile küllaltki suurt boonust, mis võib ulatuda 3--6 kuu palgani.

Järjest enam hakatakse hindama turvalisust tuleviku suhtes. Sageli lepitakse juhtidega töölepingu sõlmimisel kokku ka kompensatsioon juhuks, kui tööleping lõpetatakse ja sõbralikult lahku minnakse. Kompensatsioon võib olla väga suur, moodustades 12--24 kuu sissetuleku. Enamasti kaasneb sellega ka klausel, et inimene ei või töölepingu lõpetamisel aasta või kaks konkureerivas firmas või samal alal töötada.

Hetkel kuum