• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Bligi uueks nimeks saab AB Elukindlustus

  Möödunud nädalal otsustasid Bligi suuraktsionärid, USA investeerimisfirmad Westfield Finances ja Wellfix vahetada enamiku aktsiatest Bligi valdusfirmaga AB Kindlustusgrupp. Samamoodi olid nad varem talitanud samasse gruppi kuuluva ASA Kindlustuse aktsiatega.
  Bligi peadirektor Mati Vihul ütles, et nimemuutusega tahetakse otseselt alla kriipsutada seost AB Kindlustusgrupiga ning muuta nime eestipärasemaks. «Paljud arvavad, et senine nimi on venekeelne, ehkki tegelikult on tegemist lühendiga sõnadest Baltic Life Insurance Group,» nentis Vihul.
  Bligile kuulub Eesti elukindlustuses suuruselt teine turuosa, mis on pidevalt kasvanud. Möödunud aastal kogus Blig 20% elukindlustuspreemiatest, aprillis 24%. Sel aastal loodab firma jõuda esimest korda kasumisse, mis on Vihuli sõnul neli aastat tegutsenud elukindlustusseltsi jaoks normaalne.
  AB Kindlustusgruppi kuuluvad peale Bligi ja ASA kahjukäsitlusbüroo Qex ja AS Kindlustusvara, mis kumbki ei ole valdusfirma omanduses.
  ASA Kindlustuse nõukogu liige Meelis Kubits teatas, et ASA ei kavanda nimemuutust, kuna senine nimi on selleks liiga tuntud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Autojuhtide puudus sundis Briti valitsust järele andma
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Tuntud ärimehe vana vimm päädis Eesti kohtute aastaid kestva kurnamisega
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.