• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Õige istumisasend parandab töövõimet

  - Õige istumisasendi korral moodustub nimme- ja põlvepiirkonnas täisnurk. Selg peab olema toetatud. Eriti oluline on toetus nimme-ristluu piirkonnas. Sobiv seljatoe kalle leitakse proovimise teel.
  - Töötasandi kõrgus peab jääma selliseks, et töötada saaks vabalt, küünarvarred horisontaalselt. Kui tool jääb õige reguleerimise korral kõrgeks, tuleb kasutada jalatuge.
  - Arvutiga töötades peab ranne toetuma lauale.
  - Ekraani ülaserv peab asetsema silmadest allpool, sest see aitab vältida kaela ja õlapiirkonna lihasevalusid. Kuvari sobivaim kaugus silmadest on 50--70 cm. Kuvar tuleb kallutada sellisesse asendisse, et ekraanil ei oleks häirivaid peegeldusi. Hea on kerge kalle tahapoole.
  - Igale inimesele vajalikud töökoha mõõtmed on erinevad. Laua sügavus peaks olema vastavalt normidele kuni 80 cm, laua laius sõltub kasutajast, samuti detailid, nagu riiulid, pisiasjade karbid, valgustus, abilaudade paigutus, vaheseinte olemasolu ja kõrgus.
  - Mööblit ei tohi liiga tihedalt paigutada. On äärmuslik, kui kapid ja sahtlid segavad üksteise avanemist. Mööblitükkide vahel peab läbipääsuks olema vähemalt 60 cm.
  - Töötool peab saama edasi-tagasi suunas liikuda 100 cm, laiuses 1600 cm.
  - Minimaalselt hädavajaliku lahendusena peab töötoolil saama reguleerida seljatoe kõrgust ja kallet.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.