10. juuli 1997 kell 22:00

Krediidipanga kasum kasvas 2,8 korda

Krediidipanga president Rein Otsason seletas bilansimahu kasvu sellega, et panga klientuur on laienenud nende arvel, kes peavad vajalikuks jätkata tööd keskmise, mitte suure pangaga.

Otsasoni sõnul oli kasumi kasv tingitud intressitulu, finantsinvesteerimise tulu ja finantstehingute tulu kasvust. Ta lisas, et Krediidipanga tulud on kasvanud kiiresti, aga kulud aeglaselt -- ainult 50 protsendi võrra.

Krediidipanga peamine probleem Otsasoni sõnul on, et pank pole saanud osa riigieelarvest ja peab seepärast saama vahendeid oma klientuurilt. See tähendab, et pank peab väga täpselt ja hästi kõik oma kohustused täitma ja olema klientuurile atraktiivne, ütles ta.

Otsason ütles, et pangal on kavas avada filiaale Maardus ja Viljandis ning harukontor Mustamäe teel. Maardu filiaal on plaanis avada juuli lõpus või augusti algul, Viljandi filiaal hakkab tööle umbes kahe kuu pärast.

Krediidipanga finantsturu osakonna juhataja Meelis Kuusberg ütles, et juunis sai pank Tallina väärtpaberibörsi liikme staatuse. Otsasoni sõnul lähevad Krediidipanga aktsiad teisel poolaastal vabale turule.

Krediidipank alustas tegevust 14. aprillil 1992. aastal. 1992. aasta lõpus oli Krediidipanga bilansimaht 32,6 mln krooni ja brutokasum 3,4 mln krooni.

Krediidipanga selle aasta lõpu kasumiks prognoosis Otsason 20 miljonit krooni.

Hetkel kuum