3. august 1997 kell 22:00

Tallinna Pank on liiga väike

Tallinna Pank loobus rahvusvaheliste hoiutähtede (GDR) emissioonist, sest emissiooni maht on liiga väike, väitis panga emissioonispetsialist Heldi Kell. Forekspanga väärtpaberite osakonna juhataja Peep Soone sõnul on pank selleks tegelikult liiga väike.

Peep Soone sõnul ei taha GDRi emissioonide korraldajad alla 50 miljoni USA dollari (735 mln krooni) suuruse turuhinnaga ettevõtetega tegelda, arvestatavad on vaid üle 100 miljoni dollarilise (1,47 mld krooni) turuhinnaga ettevõtted. Tallinna Panga turuhind on aktsia turukapitalisatsiooni alusel 650 miljonit krooni.

Heldi Kella sõnul otsustasid Tallinna Panga aktsionärid kevadel suurendada panga aktsiakapitali kümme protsenti, võttes arvesse aktsia turuhinda. Ta ütles, et GDRide müügi eelis oleks olnud selles, et neid saanuks osta ka investorid, kes aktsiaid osta ei tohi.

GDRide emissiooni asemel otsustas Tallinna Panga juhatus korraldada septembris-oktoobris tavalise aktsiaemissiooni, mis on suunatud nii kodumaistele kui välismaistele investoritele. ÄP

Hetkel kuum