3. august 1997 kell 22:00

Vana TIR tunnistusega üle piiri ei pääse

Alates eelmisest reedest peab TIR garantiiga koorma vedajal olema piiril ette näidata uus TIR tunnistus. Endise tunnistusega enam üle piiri ei pääse.

Muudatused uues TIR tunnistuses ei ole võrreldes endise tunnistusega suured. Erinevus on väljanägemises. Väikese A5 formaadi asemel on uut tüüpi tunnistus trükitud suuremas A4 formaadis. Täidetavad lahtrid on samad, kuid suurema formaadi arvel on suurendatud ka lahtreid, kus on kirjutamisruumi rohkem. Näiteks on ruumi rohkem lahtris «avastatud puudused». Kui TIR garantiiga treileril midagi juhtub, kuid puudused kõrvaldatakse, ei pea lahtri täis- kirjutamise tõttu ostma uut TIR tunnistust, vaid toll saab olemasolevat pikendada.

Tunnistuse teisel küljel on ka kirjas tunnistuse kasutamise juhend.

Tunnistust saab endiselt osta Eesti rahvusvaheliste autovedajate assotsiatsioonist. Hind on 18 krooni.

Hetkel kuum