5. august 1997 kell 22:00

Läti maaklerid ootavad suve lõppemist

Riia börsi käive tõusis eile esmaspäevaga võrreldes 2000 lati võrra, 78 000 latile (1,98 mln kr). Ka aktsiate hinnad püsisid maaklerite sõnul enam-vähem stabiilsed. Saulese panga arvutatav Saule 10 indeks langes siiski -0,80%, 143,24 punktile. 41 700 latiga oli enamkaubeldud taas Unibanka aktsia, mille hind langes 3 santiimi võrra, 3,30 latile. Maaklerid ei oota turu elavnemist ja seega ka suuremat hinnatõusu enne, kui suvine puhkusteperiood on lõppenud.

Vilniuse börsil jätkus eile börsi ametlikus nimekirjas kaubeldavate aktsiate edu. Juba harjumuspärase Vilniause ja Hermise panga aktsia kiire tõusuga liitusid ka Rokiskise juustutehase (+1,1%, 46 latile) ja Medienos Plausase (+2,0%, 12,25 litile). Maaklerid prognoosivad blue chips aktsiate hindade väikest langust nädala lõpu poole.

Venemaa kauplemissüsteemis hakkasid aktsiate hinnad esmaspäeval taas kiiremini tõusma. Teisipäeval alanud liikumine jätkus, viies RTS-indeksi pärast 1,52protsendist tõusu rekordilise 526,2 punkti tasemele. Diilerid ennustavad juhtivate aktsiate hindade jätkuvat tõusu lähipäevadel.

Hetkel kuum