• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Läti maaklerid ootavad suve lõppemist

  Riia börsi käive tõusis eile esmaspäevaga võrreldes 2000 lati võrra, 78 000 latile (1,98 mln kr). Ka aktsiate hinnad püsisid maaklerite sõnul enam-vähem stabiilsed. Saulese panga arvutatav Saule 10 indeks langes siiski -0,80%, 143,24 punktile. 41 700 latiga oli enamkaubeldud taas Unibanka aktsia, mille hind langes 3 santiimi võrra, 3,30 latile. Maaklerid ei oota turu elavnemist ja seega ka suuremat hinnatõusu enne, kui suvine puhkusteperiood on lõppenud.
  Vilniuse börsil jätkus eile börsi ametlikus nimekirjas kaubeldavate aktsiate edu. Juba harjumuspärase Vilniause ja Hermise panga aktsia kiire tõusuga liitusid ka Rokiskise juustutehase (+1,1%, 46 latile) ja Medienos Plausase (+2,0%, 12,25 litile). Maaklerid prognoosivad blue chips aktsiate hindade väikest langust nädala lõpu poole.
  Venemaa kauplemissüsteemis hakkasid aktsiate hinnad esmaspäeval taas kiiremini tõusma. Teisipäeval alanud liikumine jätkus, viies RTS-indeksi pärast 1,52protsendist tõusu rekordilise 526,2 punkti tasemele. Diilerid ennustavad juhtivate aktsiate hindade jätkuvat tõusu lähipäevadel.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Aivar Uutar: renoveerime kinnisvara energiasäästlikuks tulemusest sõltuva ergutusega
Senise vaid avaliku sektori hoonefondi ja elamute renoveerimistoetus on ajale jalgu jäänud. Energiatõhususe visionäär Aivar Uutar pakub arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis välja uue lahenduse.
Senise vaid avaliku sektori hoonefondi ja elamute renoveerimistoetus on ajale jalgu jäänud. Energiatõhususe visionäär Aivar Uutar pakub arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis välja uue lahenduse.
Elmo Rent jäi novembris käibeprognoosile alla Selle aasta käibeprognoos on aga juba ületatud
Elmo Rent kasvatas novembris aastatagusega võrreldes käivet, aga võrreldes oktoobriga langes see hooajalistest teguritest tingituna tublisti, selgub börsiteatest.
Elmo Rent kasvatas novembris aastatagusega võrreldes käivet, aga võrreldes oktoobriga langes see hooajalistest teguritest tingituna tublisti, selgub börsiteatest.
Eestis kaks elektritootjat rivist väljas, hind kasvab päeval üle 500 euro Elektri import Venemaalt on tugevalt pärsitud
Elektri hinna rekorditest saab viimasel ajal teatada igal esmaspäeval, kuid veelgi kurvem pilt vaatab vastu homme, kui keskmine elektri hind kasvab pea 470 eurole, mis on kümme korda kõrgem kui Eesti pikaajaline keskmine. Oma mõju on kindlasti ka Vene elektriimpordi piiratud mahul.
Elektri hinna rekorditest saab viimasel ajal teatada igal esmaspäeval, kuid veelgi kurvem pilt vaatab vastu homme, kui keskmine elektri hind kasvab pea 470 eurole, mis on kümme korda kõrgem kui Eesti pikaajaline keskmine. Oma mõju on kindlasti ka Vene elektriimpordi piiratud mahul.
Analüütik: suurema palga küsija süvendab hinnatõusu
Kuigi energiahindade tõusu tõttu on mõistetav küsida suuremat palgatõusu, suurendab see ohtu laiapõhjalisemaks ja pikemalt kestvaks inflatsiooniks, märgib Eesti Panga ökonomist Kaspar Oja.
Kuigi energiahindade tõusu tõttu on mõistetav küsida suuremat palgatõusu, suurendab see ohtu laiapõhjalisemaks ja pikemalt kestvaks inflatsiooniks, märgib Eesti Panga ökonomist Kaspar Oja.