• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hoiupank suurendas kasumiprognoosi

  Hoiupanga esimese poolaasta puhaskasum oli 95 miljonit krooni, mis on peaaegu sama suur kui aasta algul tehtud 113 miljoni krooni suurune prognoos terveks aastaks. Peamise tulu teenis Hoiupank laenudest saadud intressidelt ja teenustasudelt. Hoiupanga juhatuse aseesimehe Priit Halleri sõnul olid panga sellised majandustulemused üllatavad. Tema sõnul kavatseb pank teisel poolaastal tõsisemalt keskenduda Venemaa ja Ukraina turu uurimisele, et ette valmistada tegevuse laiendamist neile turgudele. Halleri sõnul ei pea Hoiupank ühinemis- või liitumisläbirääkimisi ühegi teise Eesti pangaga ja selliseid kõnelusi pole lähemal ajal kavas pidada. Sellega kummutas Haller Hoiupanga varasema ametliku teate, et võimalik on liitumine või ühinemine mõne teise pangaga.
  Haller ütles, et Hoiupank on Leetu laienemise plaani täielikult maha matnud. Selle asemel vaatab pank ida poole, lisas ta.
  Hoiupanga grupi kasumiprognoosi suurendati 157 miljoni krooni võrra, mis oli tingitud nii panga kui ka tütarettevõtete headest majandustulemustest esimesel poolaastal.
  Uue kasumiprognoosi avaldamise mõjul kerkis Hoiupanga aktsia hind börsil kolmapäeval ja neljapäeval kokku 10 protsenti.
  Kasumiprognoosi arvutamisel arvestas Hoiupank 7--8protsendilise majanduskasvuga, ütles Hoiupanga juhatuse liige Aare Kilp. Tema sõnul polnud prognoosi arvutamisel avaldatud värskeid statistilisi andmeid märksa kõrgema, 10--12protsendilise majanduskasvu kohta. Seetõttu on Hoiupanga prognoos küllalt konservatiivne, märkis Kilp.
  Hoiupanga grupi majandustulemustele on kaasa aidanud tütarfirmade AS Eesti Kindlustus ja Hoiupanga Aktivajuhtimine vastavalt 21 ja 14 miljoni krooni suurune kasum. Priit Halleri sõ-nul on Eesti Kindlustus osa oma vahendeid paigutanud ka Hoiupanga aktsiatesse, ent see maht pole märkimisväärne.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tanel Kandle: auk preservatiivi, sott näkku
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Baltic Horizon kasvatas renditulu Fond loob oma tagasiostuprogrammi
Tallinna börsil noteeritud Baltic Horizon Fond tegi teatavaks osakuomanike korralise üldkoosoleku ja fondi osaku värskeima puhasväärtuse.
Tallinna börsil noteeritud Baltic Horizon Fond tegi teatavaks osakuomanike korralise üldkoosoleku ja fondi osaku värskeima puhasväärtuse.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus IT-minister, aasta reklaamiagentuur ja revolutsioon tervishoius
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
Raadiohommikus: Eesti suurim pank ja tööstuste kriisiplaanid
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.