• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hoiupank suurendas kasumiprognoosi

  Hoiupanga esimese poolaasta puhaskasum oli 95 miljonit krooni, mis on peaaegu sama suur kui aasta algul tehtud 113 miljoni krooni suurune prognoos terveks aastaks. Peamise tulu teenis Hoiupank laenudest saadud intressidelt ja teenustasudelt. Hoiupanga juhatuse aseesimehe Priit Halleri sõnul olid panga sellised majandustulemused üllatavad. Tema sõnul kavatseb pank teisel poolaastal tõsisemalt keskenduda Venemaa ja Ukraina turu uurimisele, et ette valmistada tegevuse laiendamist neile turgudele. Halleri sõnul ei pea Hoiupank ühinemis- või liitumisläbirääkimisi ühegi teise Eesti pangaga ja selliseid kõnelusi pole lähemal ajal kavas pidada. Sellega kummutas Haller Hoiupanga varasema ametliku teate, et võimalik on liitumine või ühinemine mõne teise pangaga.
  Haller ütles, et Hoiupank on Leetu laienemise plaani täielikult maha matnud. Selle asemel vaatab pank ida poole, lisas ta.
  Hoiupanga grupi kasumiprognoosi suurendati 157 miljoni krooni võrra, mis oli tingitud nii panga kui ka tütarettevõtete headest majandustulemustest esimesel poolaastal.
  Uue kasumiprognoosi avaldamise mõjul kerkis Hoiupanga aktsia hind börsil kolmapäeval ja neljapäeval kokku 10 protsenti.
  Kasumiprognoosi arvutamisel arvestas Hoiupank 7--8protsendilise majanduskasvuga, ütles Hoiupanga juhatuse liige Aare Kilp. Tema sõnul polnud prognoosi arvutamisel avaldatud värskeid statistilisi andmeid märksa kõrgema, 10--12protsendilise majanduskasvu kohta. Seetõttu on Hoiupanga prognoos küllalt konservatiivne, märkis Kilp.
  Hoiupanga grupi majandustulemustele on kaasa aidanud tütarfirmade AS Eesti Kindlustus ja Hoiupanga Aktivajuhtimine vastavalt 21 ja 14 miljoni krooni suurune kasum. Priit Halleri sõ-nul on Eesti Kindlustus osa oma vahendeid paigutanud ka Hoiupanga aktsiatesse, ent see maht pole märkimisväärne.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Looduskivi on nägus ja vastupidav naturaalne materjal
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Kaup24 ja Hansapost saavad uue tegevjuhi