7. august 1997 kell 22:00

Wris andis oma Saaremaa büroo ära

Oli valida, kas panna büroo kinni või otsida mõni muu lahendus, rääkis Wrisi tegevdirektor Erki Urva. «Leidsime, et parem on, kui nimi säilib ja keegi teine hakkab bürooga opereerima,» lausus Urva. Tema sõnul ei tasunud Wrisi büroo ülalpidamine Kuressaares end enam ära. «Reisibüroosid on Kuressaares küllalt palju, turg on aga väike,» sõnas Urva. «Ei olnud mõtet sinna raha sisse toppida, et tegevust edasi arendada.»

AS Arensburgi Reisid on Wrisi agentfirma.

Arensburgi Reiside juhatuse esimees Margus Mölder ütles, et ühismajandamisega püütakse kokku hoida reisibüroo kulutusi. Tema sõnul jätkavad Wris ja Arensburgi Reisid ühist toodete reklaamimist. Arensburgi Reisides töötab praegu kuus inimest, Wrisi poolt lisandub veel üks.

«Saarlaste häda on selles, et nad kipuvad ostma teenuseid mandrilt, sest inimesed ei taha näidata, kellega koos nad reisima lähevad,» sõnas Mölder. «Samuti ei taheta naabrimehele näidata, kui palju kellelgi raha on,» põhjendas ta Saaremaal asuvate reisibüroode kliendinappust.

«Oleme selle-eest endale hankinud hulgaliselt mandrikliente,» märkis Mölder. Saaremaal on praegu 5--6 reisibürood, neist suurim on Balti Reiside AS (Baltic Tours). Arensburgi Reisid tegeleb nii reisipakettide ja lennukipiletite müügi kui välisturistide teenindamisega.

Hetkel kuum