23. detsember 1997 kell 22:00

Euroloterii käivitamine võtab aega

Euro Lotto TV rahastaja, ?veitsi kapitalil põhinev firma Marco del Curto Wohnbau AG esitas varem kultuuriministeeriumile puudulikult vormistatud dokumendid. Ministeeriumi asekantsleri Urmas Sõgeli sõnul on dokumendid nüüd korras ja vastavad ringhäälinguseadusele. «Praegu seisab asi elekterside inspektsiooni ja rahvusvahelise kooskõlastuse taga,» lisas Sõgel.

Elekterside inspektsiooni peadirektor Jüri Jõema ütles, et sobiva sageduse otsimine ja vaba sageduse leidmisel tööloa väljastamine raadiojaamale võtab aega neli kuni viis kuud.

Rahandusministeeriumi maksupoliitika osakonna peaspetsialisti Kai Valge sõnul pole Marco del Curto Wohnbau esitanud seni ministeeriumile loteriide korraldamise taotlust. Rahandusministeeriumiga on küll läbirääkimisi peetud, kuid algselt esitati ministeeriumile ainult üldsõnaline projekt.

Urmas Sõgeli kinnitusel kuulutab kultuuriministeerium pärast rahvusvahelise kooskõlastuse saamist välja ringhäälinguloa väljaandmise konkursi. Sellest osavõtja peab esitama oma programmi üldiseloomustuse, rahastajad, programmi pikkuse, struktuuri jne. Komisjon vaatab aga eelkõige projekti rahastamisallikate läbipaistvust, ütles Sõgel.

Sõgel lisas, et Kuku raadio kaudu on levinud info, mille kohaselt on Euro Lotto TV projekti taga väidetavalt vene kapital, sinna võetakse tööle ainult venekeelset personali ja Euro Lotto TV asukohaks saab Tallinna ohvitseride maja. «Kui taotlused laekuvad, kontrollime neid väiteid,» lubas Sõgel.

Endine haridusminister Jaak Aaviksoo, kelle nimega Euro Lotto TV projekti esmalt seostati, eitab praegu oma seotust sellega. «Olen projekti juhtidele andnud ainult konsultatsioone, kuid viimasel ajal ei ole enam keegi minu poole pöördunud,» lausus Aaviksoo.

Hetkel kuum