Metsamaterjali väljaveo tollid

05. jaanuar 1998, 00:00

Toimetus soovitas möödunud aasta viimases Äripäevas põllumajandusministril Andres Varikul tollide teema mõneks ajaks päevakorralt maha võtta ja unustada, sest Eesti ei saa enam tollimakse kehtestada Euroopa Liidu toodangule. Vabakaubanduslepingute tõttu ei saa tolle kehtestada ka Ukraina, Leedu ja Läti toodetele.

Välis- ja majanduspoliitiliselt oleks nüüd äärmiselt rumal kehtestada tollid näiteks Ameerika Ühendriikide toodetele. Maaerakonnad ei soovi aga oma kaotust tunnistada ja nõuavad valitsuskriisiga ähvardades Koonderakonnalt ikka veel tollide kehtestamist. Näiteks tänases Äripäevas tuleb Andres Varik välja ideega, et Eesti peaks kehtestama väljaveotollid metsamaterjalile.

Loodetavasti jätkub Koonderakonnal julgust ja tugevust, et sellisele rumalale ideele vastu seista. Koonderakond peaks lõpuks aru saama, miks ei tohi tollide kehtestamise õigust anda valitsusele, vaid see peab jääma riigikogu pädevusse.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. November 2011, 18:04

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing