• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vaikus enne messi asendus maitormiga

  Vaikus enne tormi ehk arvutimessi polnudki sel aastal kuigi suur. Kokkuvõttes toodeti peaaegu sama palju arvuteid kui märtsis. Kohe pärast messi maikuu esimestel päevadel aga algas selle kevade suurim ostubuum.
  Vaikusest arvutiturul aga on seoses arvutimessiga, mis igal kevadel Tallinnas toimub, siiski põhjust rääkida. Mess tähendab ju messisoodustusi, «meie boksis on odavam»-sooduspakkumisi ja uusi tooteid, mis vanematest paremad. Vanad asjad omakorda ilmutavad uute tulles odavnemistendentsi. Ükski majanduslikult mõtlev inimene ei hakka ilma karjuva vajaduseta enne ostma, kui sooduskampaaniad algavadarvutifirmad üksteist hinna alandamises üle trumpavad.
  Microlinkist öeldi, et messiootus nende tootmist väga palju ei mõjutanud, vaid arvutitootmise number võis aprillis oodatust vähem kasvada. Eksport aga oli edukas, sest Läti ja Leedu ostjad peavad Microlinki juba «omaks» ja eelistavad teda tuntud välismaistele kaubamärkidele. Pealegi on siin toodetu ka soodsama hinnaga.
  Kernel põhjendas väikest arvutitootmise langust Eesti tootjate seas sellega, et rohkem ostetakse sülearvuteid ja «nimega» arvuteid. Maailma suurnimed on teinud suuri hinnakärpimisi ja see on kärpinud ka kohaliku kauba turgu.
  Astrodata täheldas suurt huvilangust arvutite ostmise vastu kahel messile eelnenud nädalal. Kuid mai alguses, pärast lepingute sõlmimist ja messitellimuste saamist on Eesti suurimate hulka kuuluval arvutitootjal alanud aasta kõige töömahukamaid perioode.
  Tulemusi avaldavate firmade hulgast lahkus Osborne, firma esindaja Vello Nurmela põhjendas, et neil pole aprillikuu tulemusi kasulik avaldada. Avaldajate sekka tuli aga Tigma.
  Aprillis jõudis Pentium II juba mitmel arvutitootjal MMX-protsessoritele arvuliselt kannule.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.