• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Makse koguti rohkem kui planeeritud

  Suurim ülelaekumus oli õlle ja tubakaaktsiisi tasumisel. Rahandusminister Mart Opmann väitis eile, et õlle ja tubakaaktsiisi ülelaekumise põhjustas eestlaste joogiharjumuste muutus, mitte aktsiisimaksude asjakohatu suurendamine. «Eestlased on hakanud eelistama lahjat alkoholi,» selgitas Opmann.
  Riik kogus mullu üle poole miljardi krooni tulumaksu, mis on 54% võrra kavandatust rohkem. Õlleaktsiisi koguti ligi 160 mln krooni ehk 32% kavandatust rohkem. Samas laekus kavandatust veerandi võrra vähem mootorsõidukiaktsiisi ja loteriide korraldamise tulu.
  Kogu riigieelarve täitmine ületati enam kui miljardi krooniga -- 12,7 mld kr asemel kogunes eelarvetulu 14 mld. Tulu varalt laekus riigieelarvesse 2,5 korda kavandatust rohkem, ehk 0,5 mld kr. Enamlaekumuse põhjustas Merelaevanduse erastamine ja jaotamata kasumi dividendidena eelarvesse võtmine ligi 300 mln kr eest.
  Maksuvõlga kogunes 1997 ligi miljard krooni, millest lõviosa moodustasid käibemaksuvõlg ja võlad üksikisiku ja ettevõtte tulumaksu osas.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andi Pleskovski: laopindade turul valitsevad uued trendid
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Evergrande jättis ka armuajal võlamaksed tegemata Ettevõte liigub pankroti poole
Hiina kinnisvaraarendaja Evergrande ei maksnud 30päevase armuaja jooksul osasid võlgasid tagasi, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed Reutersile. See võib tähendada, et massiivset ettevõtet ootab peagi pankrot.
Hiina kinnisvaraarendaja Evergrande ei maksnud 30päevase armuaja jooksul osasid võlgasid tagasi, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed Reutersile. See võib tähendada, et massiivset ettevõtet ootab peagi pankrot.
Ehitusettevõtete TOP: hinnatõusud pole enam järsud, vaid igapäevased
Seekordses Äripäeva TOPi saates räägime ehitusettevõtete TOPist. Suuremad ehitusprojektid on üsna pikaajalised ja praeguse hinnatõusulainetuse ajal on väga keeruline tööde maksumust prognoosida. Nii on ehitusturul tekkimas lepingud, kus peatöövõtja marginaal on fikseeritud, kuid ehitusega seotud kulud tasutakse avatud arvete alusel.
Seekordses Äripäeva TOPi saates räägime ehitusettevõtete TOPist. Suuremad ehitusprojektid on üsna pikaajalised ja praeguse hinnatõusulainetuse ajal on väga keeruline tööde maksumust prognoosida. Nii on ehitusturul tekkimas lepingud, kus peatöövõtja marginaal on fikseeritud, kuid ehitusega seotud kulud tasutakse avatud arvete alusel.
Eestis kaks elektritootjat rivist väljas, hind kasvab päeval üle 500 euro Elektri import Venemaalt on tugevalt pärsitud
Elektri hinna rekorditest saab viimasel ajal teatada igal esmaspäeval, kuid veelgi kurvem pilt vaatab vastu homme, kui keskmine elektri hind kasvab pea 470 eurole, mis on kümme korda kõrgem kui Eesti pikaajaline keskmine. Oma mõju on kindlasti ka Vene elektriimpordi piiratud mahul.
Elektri hinna rekorditest saab viimasel ajal teatada igal esmaspäeval, kuid veelgi kurvem pilt vaatab vastu homme, kui keskmine elektri hind kasvab pea 470 eurole, mis on kümme korda kõrgem kui Eesti pikaajaline keskmine. Oma mõju on kindlasti ka Vene elektriimpordi piiratud mahul.