• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Uurimus piraatluskahju kohta

  43 protsenti Lääne-Euroopa ettevõtetes kasutatavast arvutitarkvarast on piraatkoopiad, selgub konsultatsiooni- ja audiitorfirma Price Waterhouse uurimusest.
  Peale selle, et tegemist on vargusega, on piraatlusel suur mõju majandusele tervikuna, ilmneb uurimusest.
  «Kui piraattarkvara kasutamine näiteks Rootsi majanduses olnuks 1996. aastal samal tasemel USAga, see on 27 protsenti, oleks juurde tekkinud 8000 töökohta ning maksutuludest riigile laekunud 4 miljardit Rootsi krooni rohkem,» ütles uurimuse tellinud tarkvarafirmade katusorganisatsiooni BSA juht Rootsis Norwald Heidel.
  Rootsis moodustab piraattarkvara 47 protsenti ettevõtetes kasutatavast tarkvarast.
  Price Waterhouse'i andmeil ulatus arvutiprogrammide müük Lääne-Euroopas 1996. a 36 miljardi dollarini, mille pealt laekus maksudena 14,5 miljardit dollarit. Alal sai tööd 334 000 inimest.
  Kui aga piraattarkvara kasutamine olnuks 27% tasemel nagu USAs, oleks läbimüük olnud 15,5 miljardit dollarit suurem ning maksudest laekunud 9,7 miljardit rohkem. Juurde oleks loodud 200 000 uut töökohta, kirjutab Price Waterhouse. DI
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Twitteri saab nüüd postitajatele bitcoine jootrahaks jätta
Twitter teatas neljapäeval, et võimaldab kasutajatel maksta oma lemmikutele jootraha bitcoinides, vahendab CNBC.
Twitter teatas neljapäeval, et võimaldab kasutajatel maksta oma lemmikutele jootraha bitcoinides, vahendab CNBC.
Looduskivi on nägus ja vastupidav naturaalne materjal
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.