Tallinna linn pidutses viie miljoni krooni eest

12. juuni 1998, 00:00

Tallinna linnavolikogu rahanduskomisjoni liige Rein Voog ütleb, et Tallinn võib endale sellist luksust lubada küll, sest Lübecki linnaõiguse esmamainimise aastapäev on märkimisväärne sündmus. Tallinn vajab oma nime väärtustamist ja nii suure eelarve kinnitamine on õigustatud, leiab Voog.

Keskerakondlane ja Tallinna linna volikogu avalike suhete nõunik Jakko Väli seevastu ütleb, et viie miljoni kroonine eelarve on ebaloogiliselt suur. Väli sõnul tuleb tihti ette olukordi, kus palutakse linna eelarvest eraldada mõni miljon ja sellisel juhul leiab linnavalitsus alati, et raha küsimine ei ole õigustatud.

Möödunud aasta vanalinnapäevadele kulus 2 mln krooni. Ühele väliskülalisele kulus 17 000 krooni

Esindusüritustele ja väliskülalistele kulutas Tallinn lõppenud päevadel 640 000 krooni. Juubeliürituste aegu tuli Tallinna kolmkümmend seitse väliskülalist Tallinna sõpruslinnadest, seega kulus igale külalisele 17 000 krooni.

«Külaliste vastuvõtmine ja võõrustamine nõuab paratamatult kulutusi,» ütleb vanalinna päevade organisaator Anu Kerm. Tallinna tulid Lübecki, Kieli, Kotka, Malmö jt linnade linnapead ja lisaks baltisaksa kaasmaalaskonna esindajad.

Ürituste korraldamisel on korraldustoimkond olnud väga kokkuhoidlik ja eelarve lõhki ei ole, kinnitab Kerm.

Kultuuriprogrammi raames olid Raekoja platsi üritused kõige kallimad ja sinna kulus ligi miljon krooni. Hoolimata pahandusi tekitanud ilutulestikust on Kermi sõnul ürituste kohta laekunud väga vähe tõsiseltvõetavaid pretensioone ja tehtud küsitluse põhjal selgub, et korraldusega oldi rahul.

Kerm lisab, et üritused olid linnaelanikele enamjaolt tasuta ning seetõttu õigustavad kulutused end

Jakko Väli tunnistab, et nii mõnigi ürituste jaoks ellu kutsutud idee on tänuväärne, kuid loodab, et tulevikus vaadatakse selliseid üritusi läbi väiksema prisma.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing