14. juuni 1998 kell 22:00

Kut?ma lubas lepingut täita

Ukraina president Leonid Kut?ma lubas reedel välisminister Toomas Hendrik Ilvesele, et teeb kõik endast oleneva Eesti ja Ukraina vahel 1995. aastal sõlmitud vabakaubanduslepingu toimimiseks.

Ilves viibis reedel ja laupäeval Ukrainas, et avaldada ametlikku toetust Eesti ettevõtjate ärihuvidele ja mõjutada Ukraina võime täitma vabakaubanduslepingut. «Ühelgi teisel riigil pole Ukrainaga nii liberaalset vabakaubanduslepingut kui Eestil ning meilt päritakse lepingu toimimise kohta pidevalt aru,» ütles Ilves.

Nii Ukraina president kui ka peaministri esimene asetäitja Anatoli Golubt?enko, ei soovinud Eesti ajakirjanikele lepingu mittetoimimist ja oma takistuste kõrvaldamise kava selgitada. Ilvese sõnul on ukrainlastel ilmselt piinlik, et nad ei suuda täita rahvusvahelist lepingut. ÄP

Hetkel kuum