17. juuni 1998 kell 22:00

Astrodata internetikliente himustab endale kaks firmat

Unineti Andmeside ASi marketingijuht Jüri Luud ütles, et Microlink Online ei saa võtta Astrodata kliente üle, sest viimane vaid vahendab Unineti teenust ning klient kasutab tegelikult Unineti võrku.

«Astrodata kliendid saavad Unineti omaks, nende elektronpostiaadressid muutuvad. See-eest saavad need kliendid aga tasuta teenust kuni augusti alguseni,» rääkis Luud. Tema sõnul on Uninet Eesti juhtiv andmesidefirma, kellel on ainsana väljaehitatud baasvõrk, mille kiirus on konkurentide võrkudest kümneid kordi suurem.

Microlinki juhatuse esimees Allan Martinson ütles, et Astrodata internetiklientidel on sõlmitud leping Astrodataga. «Kuna Astrodata ühendatakse Microlinkiga, saavad Astrodata kliendid Microlinki klientideks,» rääkis Martinson. Ta kinnitas samuti, et kõnealused kliendid ei lähe mingil juhul üle Uninetile. «Kõik lepingud Astrodataga jäävad kehtima, mingeid muutusi klientidele pole, kui siis see, et tänasest muutub nende serverisse sissehelistamise number,» lausus Martinson.

Martinson ütles, et Uninet katkestas ise Astrodataga lepingu 19. juunil, Microlink ja Astrodata poleks Martinsoni sõnul omalt poolt kiirustanud. Martinson lisas veel, et Astroneti Tallinna kliendid lähevad Microlink Online'i internetiteenuse kasutajateks üle kaugemas tulevikus ja rahulikult.

Martinson lükkas ümber ka väite, nagu oleks Uninetil ainuke väljaehitatud baasvõrk Eestis, kinnitades, et neil on oma Hansapangalt ostetud võrk.

Microlink Online'il on praegu 4600 klienti, Astrodata internetikeskusel on Tallinnas 150 ja Tartus 380 klienti. Microlink Online plaanib aasta lõpuks klientide arvuks 7500.

Kaks juhtivat arvutifirmat Microlink Invest ja Astrodata sõlmisid ühinemislepingu juuni algul. Uus ettevõte kavatseb sel aastal toota kuni 37 000 arvutit. Kontserni turuosa Baltimaades on 30%.

Hetkel kuum