• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  EL veab kapitali välja

  Euroopa Liidu firmad eelistavad investeerida väljapoole liidu territooriumi -- läinud aastal ulatusid otseinvesteeringud muudesse riikidesse 172,3 mld ECUni ehk 2700 mld Eesti kroonini.
  Aasta varasemaga võrreldes on tegemist ligi 50protsendise kasvuga.
  Väljastpoolt investeeriti Euroopa Liitu kokku 99,2 mld ECUd ehk 1560 mld Eesti krooni.
  Suurematest ELi riikidest oli investorite poolt enim eelistatud Suurbritannia, kuhu investeeriti kokku 51,5 mld ECUd ehk 812 mld krooni.
  Suurbritannia oli ka kõige suurem kapitali väljaviija, investeerides ise üle 496 miljardi krooni.
  ELi riikidest suurenesid investeeringud enim Portugali, kasvades eelmise aastaga võrreldes 174 protsenti.
  Kõige suurem vahe riiki investeeritud summade ja väljaviidud kapitali vahel oli Saksamaal.
  Saksa firmad investeerisid välismaale 457 mld krooni, samas kui riiki investeeritud kapitali näitaja oli negatiivne. See tähendab, et välismaised ettevõtted viisid Saksamaalt rohkem kapitali välja kui uut raha juurde investeerisid. KL-DI
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Nafta taastub kuus nädalat kestnud langusest
Nafta hind on täna kallinenud rohkem kui dollari võrra, sest investorid loodavad, et koroonaviiruse omikrontüve sümptomid on kerged, ja see aitas riskantsematel varadel kallineda. Lisaks sellele on ebatõenäoline, et Iraan oma eksporti suurendab, nii nagu varem oodati, vahendab Reuters.
Nafta hind on täna kallinenud rohkem kui dollari võrra, sest investorid loodavad, et koroonaviiruse omikrontüve sümptomid on kerged, ja see aitas riskantsematel varadel kallineda. Lisaks sellele on ebatõenäoline, et Iraan oma eksporti suurendab, nii nagu varem oodati, vahendab Reuters.
Omikron jõudis Lätti
Omikroni nimega uus koroonatüvi tuvastati pühapäeval Lätis, vahendab Läti ringhääling LSM.
Omikroni nimega uus koroonatüvi tuvastati pühapäeval Lätis, vahendab Läti ringhääling LSM.
Põllumeeste sissetulekust viiendik tuli toetustest
Eelmisel aastal olid põllumajandustootjate sissetulekud keskmiselt 142 174 eurot ettevõtte kohta, toetusi (v.a investeeringutoetused) saadi samas keskmiselt 30 281 eurot ettevõtte kohta ehk 21% kogu sissetulekust, teeb maablogi kokkuvõtteid põllumajandusliku raamatupidamise andmebaasi andmetest.
Eelmisel aastal olid põllumajandustootjate sissetulekud keskmiselt 142 174 eurot ettevõtte kohta, toetusi (v.a investeeringutoetused) saadi samas keskmiselt 30 281 eurot ettevõtte kohta ehk 21% kogu sissetulekust, teeb maablogi kokkuvõtteid põllumajandusliku raamatupidamise andmebaasi andmetest.