• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hansapanga aktsia rühib üles

  Tallinna börs avanes reede hommikul ligi 3% kolmapäevasest sulgemistasemest kõrgemal. Hommikune tõusumeeleolu püsis kogu päeva ja börs lõpetas päeva üllatava 9,3protsendise tõusuga -- ÄP indeks lõpetas 410,92 punkti tasemel. Börsisüsteemi päevakäive ulatus üle pika aja taas kõrgemale 100 mln kroonist -- 122,65 mln kr.
  Kauplemine börsil keerles taas peamiselt Hansapanga aktsia ümber. 103,9 mln kroonise käibega ligi 85% börsi päevakäibest andnud Hansapanga aktsia rallis päevaga 20,3% üles. Selline tõus oli suuremale jaole turuosalistest kindlasti üllatus. Isegi pidevalt üleval olnud Swedbanki osaluse suurendamine midagi sellist ei ennustanud.
  Ometi tuleb suurtõusu tagamaid otsida Skandinaavia suurpankade tegevusest. Oma ostuhuvi juba varem väljendanud Swedbanki kõrvale ilmus reedel ka teine pretendent MeritaNordbankeni näol, kes samuti teatas, et otsib endale Baltimaades partnerit.
  Strateegiliste investorite ostuhuvi ei peegelda turu tegelikku seisu ja see peaks investorid muutma ettevaatlikuks. Turu hetkesituatsiooni arvestades ei pruugi turg tervikuna tõusu toetada.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: rahandusminister viskab krüptobeebi koos vanniveega välja
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Rahandusministri arvates võiks rahapesu andmebüroo litsentside andmise peatada
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.