Hansapanga aktsia rühib üles

24. august 1998, 00:00

Tallinna börs avanes reede hommikul ligi 3% kolmapäevasest sulgemistasemest kõrgemal. Hommikune tõusumeeleolu püsis kogu päeva ja börs lõpetas päeva üllatava 9,3protsendise tõusuga -- ÄP indeks lõpetas 410,92 punkti tasemel. Börsisüsteemi päevakäive ulatus üle pika aja taas kõrgemale 100 mln kroonist -- 122,65 mln kr.

Kauplemine börsil keerles taas peamiselt Hansapanga aktsia ümber. 103,9 mln kroonise käibega ligi 85% börsi päevakäibest andnud Hansapanga aktsia rallis päevaga 20,3% üles. Selline tõus oli suuremale jaole turuosalistest kindlasti üllatus. Isegi pidevalt üleval olnud Swedbanki osaluse suurendamine midagi sellist ei ennustanud.

Ometi tuleb suurtõusu tagamaid otsida Skandinaavia suurpankade tegevusest. Oma ostuhuvi juba varem väljendanud Swedbanki kõrvale ilmus reedel ka teine pretendent MeritaNordbankeni näol, kes samuti teatas, et otsib endale Baltimaades partnerit.

Strateegiliste investorite ostuhuvi ei peegelda turu tegelikku seisu ja see peaks investorid muutma ettevaatlikuks. Turu hetkesituatsiooni arvestades ei pruugi turg tervikuna tõusu toetada.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    28. November 2011, 18:54
    Otsi:

    Ava täpsem otsing