• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pankadel tugev konkurent

  Euroopa pangandussektorile pakuvad järjest enam konkurentsi mitterahandussektori ettevõtted. Kiiresti arenev jaekaubandus ning infotehnoloogiatööstus suudavad konkureerida nii tugeva kaubamärgi, ulatuslike kliendiregistrite kui efektiivsete jaotuskanalite kaudu.
  Need järeldused teeb USA konsultatsioonifirma AT Kearny oma ülevaates «The changing faces of European cross boarder retail banking».
  Ülevaade põhineb intervjuudel Euroopa 46 juhtiva panga esindajatega, kelle hulgas olid Põhjamaadest esindatud S-E-Banken, Handelsbanken, Merita Bank ja Den Norske Bank.
  Mitterahandussektori ettevõtted liidavad oma toote- ja teenuspakettidele järjest enam ka pangandussektori teenuseid. Kõige kaugemale on selles osas jõudnud Suurbritannia tarbekaupade ketid, nagu Sainsbury, Tesco, Safeway, Marks & Spencer ja Virgin. Infotehnoloogia vallas on finantsteenuste pakkujatest esikohal USA Microsoft, AT&T, Compuservice ja Intuit ning samuti Briti Europe On-Line.
  Vaid ühe aastaga on näiteks Sainsbury kokku saanud 700 000 kontot, Tesco samas 550 000. Pakutavate toodete hulka kuuluvad pangakaardid, eluasemelaenud, tavalised laenud, eluaseme- ja reisikindlustused jm. Marks & Spencer, mis lasi kliendikaardi välja 1976. aastal, plaanib muu hulgas ka elukindlustuslepingute sõlmimist. DI
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
NFT – kuum plokiahela trend – saab oma ETFi
USA varahaldur Defiance ETF käivitab Defiance Digital Revolution ETFi, mis hakkab järgima plokiahelaga seotud ettevõtete ja non-fungible token'i (NFT) indeksit.
USA varahaldur Defiance ETF käivitab Defiance Digital Revolution ETFi, mis hakkab järgima plokiahelaga seotud ettevõtete ja non-fungible token'i (NFT) indeksit.
Veho omandas Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis
Läti konkurentsiamet andis automüüjale Veho õiguse omandada Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis Domenikssi, teatas ettevõte pressiteate vahendusel.
Läti konkurentsiamet andis automüüjale Veho õiguse omandada Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis Domenikssi, teatas ettevõte pressiteate vahendusel.
Euroopa kiireima kasvuga majandust kimbutavad vanad mured
Kuigi analüütikud ootasid kolmanda kvartali sisemajanduse koguprodukti (SKP) aastakasvuks kahekohalist numbrit, on Eesti 8,6protsendine majanduskasv seni avaldatud andmete põhjal Euroopa kiireim. Sarnaselt muu maailmaga veab Eesti majandust tugev nõudlus, kuid hoogsamat kasvu pärsivad tööjõunappus, inflatsioon ja viiruse uus tüvi.
Kuigi analüütikud ootasid kolmanda kvartali sisemajanduse koguprodukti (SKP) aastakasvuks kahekohalist numbrit, on Eesti 8,6protsendine majanduskasv seni avaldatud andmete põhjal Euroopa kiireim. Sarnaselt muu maailmaga veab Eesti majandust tugev nõudlus, kuid hoogsamat kasvu pärsivad tööjõunappus, inflatsioon ja viiruse uus tüvi.