20. september 1998 kell 22:00

Eesti Kütust ähvardab pankrot

Maksuametil on Eesti Kütuse vastu nõudeid kokku ligi 29 mln krooni eest, millest põhivõlg on 2 miljonit krooni. Eesti Kütuse likvideerimiskomisjoni esimees, ettevõtte endine peadirektor Toomas Saks ütles, et Eesti Kütus on pidanud maksuametiga võla üle korduvalt vestlusi ja saavutanud ka suulise kokkuleppe selle tasumise suhtes.

Saks avaldas arvamust, et Eesti Kütuse pankrot ei tule võlausaldajaile kasuks. Ta sõnas, et läbirääkimised Eesti Kütuse bilansis Haapsalu ja Rakvere terminaalide müügiks käivad ja võimalik, et pankrotimenetlus viib nende objektide hinna alla.

Tallinnas Nafta ja Petrooleumi tänava piirkonna Eesti Kütusele kuuluva hoonetekompleksi hoonestusõiguse on saanud Laansoo Investeeringugrupi AS.

Toomas Saks ütles, et see leping sõlmiti ajal, kui Eesti Kütuse likvideerimine polnud veel päevakorral ja see pidi tagama kütusefirmale uute kontoriruumide ehitamise.

«Eesti Kütus pidi kinnistama maa ja vabastama oma seal paiknevad hooned, meie ülesanne oli need hooned lammutada ja saadud hoonestusõiguse kohaselt kavandada piirkonna uus planeering,» ütles Laansoo Investeeringugrupi juht Enn Laansoo.

Laansoo leidis, et Eesti Kütuse võimalik pankrot ei muuda tema firma jaoks midagi.

Hetkel kuum