23. september 1998 kell 22:00

Börsiuudised

Rakvere Lihakombinaat. Rakvere lihakombinaadi kaheksa kuu konsolideerimata puhaskasum oli 4,4 miljonit krooni ja realiseerimise netokäive 516,1 miljonit krooni. Augustis oli kasum 1,06 mln kr ja netokäive 61,3 mln kr. Tütarettevõtte Rigas Miesnieksi kaheksa kuu netokäive oli 170,7 miljonit ja kahjum 21,3 mln kr. Augustikuu lõpetas Rigas Miesnieks 21,5 miljoni kroonise netokäibe juures miljoni kroonise puhaskasumiga. Rakvere LK selle aasta konsolideeritud kasumiprognoos on seni 37,6 miljonit krooni. Ettevõte ei välista selle ümbervaatamist, kuna ei ole suutnud eelarvet täita Venemaa ja Ukraina turul valitseva ebamäärase olukorra pärast, mistõttu on peatatud toodangu eksport nendele turgudele.

Leedu Gaas. Leedu riiklik gaasifirma Leedu Gaas on töötanud aasta esimesed kaheksa kuud 6,755 miljoni litise kahjumiga. Esimeses kvartalis sai Leedu Gaas 8,1 miljonit litti kasumit, kuid langes teises kvartalis 9,6 miljoni litiga miinusesse. Ettevõtte augustikuu kahjum oli 651 000 litti 28,97 miljoni litise müügikäibe juures. Ettevõte põhjendas kahjumit gaasitarbimise vähenemisega. Kui gaasi hind peaks tänavu tõusma, võib ettevõtte kahjum aasta lõpuks veelgi kasvada. Möödunud aastal oli Leedu Gaasi puhaskasum 16,84 miljonit litti.

Lukoil. Venemaa valitsus plaanib müüa enampakkumisel 9protsendilise tüki riigi suurimast naftafirmast Lukoil. Täpset pakkumise alghinda ega kuupäeva pole hetkel veel kindlaks määratud. Valitsuse määruses on hinnaks arvestatud ligikaudu 2,75 mld rubla ehk 170 mln dollarit. Lukoil tootis möödunud aastal ligi 62miljonit tonni toornaftat.

Hetkel kuum