7. oktoober 1998 kell 22:00

Vanatooliturg on elavnemas

Kui eelmise aasta suvel ning sügisel hõikasid toolimüüjad klienditoolide müügimahuks 900 ja enamgi, siis nüüd on sellest järele jäänud ümmarguselt kolmandik.

Klientide arvu prognoosid on seoses majanduskriisiga muutunud tagasihoidlikumateks ja siin-seal võib lugeda kuulutusi, kus pakutakse müüa kasutatud büroomööblit. Ja kõik pakkujad pole tõenäoliselt need, kes lihtsalt mööblit välja vahetavad. Tavalisem põhjus on kas firmade ühinemine või pankrot.

Nii võibki ennustada, et Eestis elavneb peale eliitmööbli ja tavalise mööbli turu veel ka kasutatud büroomööbli turg.

Iseenesest on vanakraamiturul nii häid kui halbu külgi. Kasutatud mööbli saab kätte madalama hinnaga. Kõige nõrgemad toolid, mis kuuga katki lähevad, on juba välja selekteerunud, kuigi müüjal on võimalus mõni viga ajutiselt peita. Iseasi, kas selline töö end ka ära tasub. Samas näeb kasutatud mööbel kehvem välja kui uus ning valikki on kesisem.

Tõenäoliselt võtab vanatooliturg müüginumbreid pisemaks just tabeli esimestelt -- odavatelt toolidelt. Muidugi ei tasu vanatoolituru osa üle tähtsustada, sest büroopinnad on suures osas möbleeritud ja uute juurdetegemise vajadus muutub järjest küsitavamaks.

Hetkel kuum