• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Euroopa keskpank poliitikute surve all

  Dollari kurss tõusis Saksa marga suhtes pärast kahepäevast langust, sest Euroopa Liidu juhid teatasid üleskutsest alandada keskpankade intressimäärasid.
  Selline avaldus tekitab tegelikult väga tõsiseid küsimusi -- kui sõltumatu on Euroopa keskpank ja kas ta suudab vastu panna Euroopa Liidu vasakpoolsete valitsuste survele kehtestada senisest pehmem monetaarpoliitika.
  Saksamaa liidupanga nõukogu liige Hans-Jürgen Köbnick teatas riigijuhtidele vastuseks, et intresside alandamine riigipanga poolt pole sel aastal tõenäoline ega vajalik.
  Euroopa keskpanga ametnikud hoiatasid poliitikuid, et uuele valuutale võib inflatsioon niigi tugevat survet avaldada ja keskpangal tuleb hiljem intresse tõsta. Analüütikud pakuvad intresside tõstmise ajaks uue aasta esimest või teist kvartalit. Samas võib Euroopa keskpank mõjutada kõrgema intressitasemega Euroopa rahaliidu liikmeid, eriti Itaaliat, Iirimaad, Portugali ja Hispaaniat, oma intresse langetama veel enne käesoleva aasta lõppu.
  Eile õhtuks oli dollari kurss langenud päeva kõrgeimalt tasemelt 1,6555 margalt (13,2444 kr) 1,6548-le ( 13,2384 kroonile).
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Looduskivi on nägus ja vastupidav naturaalne materjal
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Enefit Green võib täna avaldada uudise börsile mineku kohta
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.