• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA üllatas suure majanduskasvuga

  Kui Eestis avaldati reedel teise kvartali sisemajanduse kogutoodangu näitajad, siis Ameerika Ühendriikides avaldati juba kolmanda kvartali omad. Mõlema riigi kohta on analüütikud rääkinud majanduskasvu aeglustumisest või isegi kriisist. SKT näitajad räägivad esalgu midagi muud. Kui Eesti number oli enam-vähem ootuspärane, siis Ühendriigid üllatasid 3,3protsendilise majanduskasvuga. Uudisteagentuuride eelneva küsitluse järgi prognoosisid analüütikud 2,2protsendilist juurdekasvu.
  Head majandusnäitajad aitasid dollari kursil tõusta 1,6588 DEMi (13,2704 krooni) tasemele. Ühendriikide valuuta sai toetust ka juhtivate tööstusriikide (G7) koosolekult, kus lubati käivitada uus fond majandusraskustesse sattunud riikide abistamiseks. Tööstusriikide teine oluline ettepanek oli seaduste reformimine, et tugevdada järelevalvet riskifondide üle ja saavutada nende tegevuses suurem läbipaistvus. Taolised meetmed tugevdavad usaldust väärtpaberiturul ning seega lõpptulemusena toetavad ka dollarit, sest maailma suurim väärtpaberiturg asub Ameerika Ühendriikides.
  Briti nael langes reedel DEMi suhtes viimase 7,5 kuu madalaimale tasemele.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Krüptopüramiidi looja pandi USAs 7,5 aastaks vangi
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.