Kadi Heinsalu • 11. jaanuar 1999 kell 22:00

Erafirma nõuab hüvitist püüdmata kala eest

Esimese astme kohus lõppes erafirma võiduga, mille kaebas riiki esindav keskkonnaministeerium edasi. OÜ Peipus nõue võrdub kolmandikuga Ida-Viru maavalitsuse aastaeelarvest.

Kolmele suuremale püügifirmale Peipsil on jagunenud ebavõrdsel arvul püügilubasid AS Peipsi Trade sai 816 võrgupüügiluba aastas, samas kui OÜ Sako ja OÜ Peipus peavad leppima vastavalt 18 ja 16 püügiloaga.

Kohtla-Järve ärimehele Vadim Ivanovile kuuluv Peipus soovib saada vähemalt 150 püügiluba aastas. Keskkonnaministeerium väljastab Peipsi ääres paiknevale neljale maakonnale kokku kuni 2800 püügiluba aastas.

Ida-Viru asemaavanema Agu Värimäe sõnul käivad praegu läbirääkimised Peipsi Trade'iga, et firma loovutaks osa püügilubadest Peipusele.

Värimäe ütles, et püügilubade arvu Peipsil pole võimalik suurendada, sest nende arvu määrab keskkonnaamet kontrollpüükidega kogutud andmete alusel ja seda reguleerivad ka Eesti ja Venemaa vahelised püügilepped.

Firma Peipsi Trade juhataja Paul Kärbert ei soovinud eile kommentaare anda.

Hetkel kuum