Pankrotistunud EAG Autokeskus rikkus seadust

«Rikkumine seisneb selles, et pole säilitatud raamatupidamisdokumente,» selgitas Savi, lisades, et audiitor vaid fikseeris olukorra ega uurinud süüaspekte. Savi sõnul vastab raamatupidamise dokumentide mittesäilitamine kriminaalkuriteo koosseisu tunnustele.

Tartu prokuratuur algatas mullu juulis EAG Autokeskuse ühe omaniku Aleksander Petrushenkovi vastu kriminaalasja, mille täiendava uurimisega tegeleb Tartu majanduspolitsei. Politseiprefektuuri majanduskuritegude talituse uurija sõnul ootasid nad audiitori aruannet tükk aega, uurimine oli seetõttu peatatud.

Savi kinnitusel on tema käes väike osa raamatupidamisdokumente, mis ei kajasta laenulepinguid eraisikutega. Pankrotihalduri andmeil on EAG Autokeskuse vastu esitatud nõudeavaldusi 48 mln krooni eest. Firma laenas eraisikutelt 7--8% kuuintressi pakkudes kokku ca 90 mln krooni ja pankrotistus maksejõuetuse tõttu mullu mais.

EAG Autokeskuse pankrot on üks Eesti suurim eraisikuid puudutav pankrot pärast Tartu Kommertspanga ja Otepää Ühispanga likvideerimist.

Hetkel kuum