• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Turgu liigutasid kohalikud investorid

  Tallinna börs avanes eile hommikul ca protsendi reedeõhtusest sulgemistasemest kõrgemal. Kogu ülejäänud kauplemispäeva püsisid hinnad aga tagasihoidliku käibe juures paigal.
  Üldist positiivset meelsust kirjeldab kasvõi eile börsil kallinenud ja odavnenud aktsiate suhe, mis oli 18:1 esimeste kasuks. Ainsana lõpetas päeva miinuspoolel börsi lisanimekirjas kaubeldav Klementi aktsia, mille hind langes päevaga tagasihoidliku, 15 000kroonise käibe juures 4,59%.
  Põhinimekirjas tegi suurima tõusu Norma aktsia. Liiderkolmikust kallines enim Ühispanga aktsia -- 1,42% 28,6 kroonini. Kõige elavamat kauplemist leidis 4,4 mln kroonise käibega Hansapanga aktsia.
  Tagasihoidlik käive Tallinna börsil näitab välisinvestorite vähest huvi ja seetõttu võib väita, et eilne hinnatõus toetus suuresti kohalikele investoritele. Ka välisbörsidel oli kauplemine Eesti emitentide aktsiatega vaikne.
  Välisinvestorite kauplemisindu pärssisid tõenäoliselt taas veidi halvema pöörde võtnud Kosovo konflikt ja selle tulemusel langusse läinud suuremad Euroopa börsid. Nagu mitmeid kordi varemgi korratud, on Tallinna börsi liikumise võti praegu kindlalt välisinvestorite käes ja seetõttu ei julge esmaspäevase positiivse liikumise põhjal mingeid prognoos teha. Veidi rahustav asjaolu on, et Euroopa börside kukkumine oli küllalt tasakaalukas ja seetõttu võib loota paranemist.
  Teist päeva järjest liikus visuaalselt ülimalt positiivselt lisanimekiri. Suurt rolli mängib siin aga ühe investori tegevus, kes on kahe päeva jooksul soetanud endale kaks aktsiat kõigilt börsil noteeritud emitentidelt ja tulenevalt suurest ostu- ja müügihinna vahest on hinnatõus olnud muljetavaldav. Erilist käivet pole loomulikult kaasnenud.
  Aktsiate kollektsioneerimise taga on ilmselt investor, kes on huvitatud aktsionäriks olemisega kaasnevatest õigustest. Paar aastat tagasi hämmastas aktsiaturgu sarnase aktsiaostuga ka Äripäev.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tegelikult oleme me eriolukorras – käitugem siis vastavalt
Meile on jäetud praeguses koroonakriisis suhteliselt palju vabadust, kuid kui me sellega paremini ümber käima ei hakka, siis võib-olla mitte lõpmatuseni, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Meile on jäetud praeguses koroonakriisis suhteliselt palju vabadust, kuid kui me sellega paremini ümber käima ei hakka, siis võib-olla mitte lõpmatuseni, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.