• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Väike rahaline risk

  Võrkturunduse puhul on firma tasandil tegemist nn frantsiisi müümisega, vahel nimetatakse võrkturundust ka «rahvafrantsiisiks». Frantsiisi hind on liitumistasu, mis võib väljenduda kas mingi teenuse ostmises või koolituse läbimises.
  Firma peab korraldama üksikute võrkturustajate koolituse ja nende komisjonitasude arvestuse ning kuna tegemist on suhteliselt standardsete tegevustega, siis on antud turundusmeetod firma jaoks väga efektiivne. Ettevõttele oluline on veel see, et puudub vajadus müüki ette krediteerida, tasustamine toimub pärast teenuse müüki.
  Võrkturustusega saab hakkama igaüks: vanus, sugu, positsioon ei ole määravad. Niisuguse müügivormi puhul on füüsilisest isikust ettevõtjal rahaline risk väike, kuid hea võimalus oma äri alustada kas siis võrkturustajana või kasutada saadud teadmisi mujal ettevõtluses.
  Võrkturustajal ei ole kohustust teha tööd kellast kellani, ta valib ise aja, koha ja mahu. Tal ei ole ei ülemusi ega alluvaid. Tegevuse alustamisel ei ole vaja midagi ise välja mõelda, muretseda: valmis rahvusvaheline firma on olemas. Oma äri alustamine ei nõua laenu võtmist ja samuti ei toimu üldjuhul müüki krediteerimise kaudu.
  Võrkturunduse suurest potentsiaalist hoolimata tuleb arvestada, et see ei sobi korporatiivmüügi teostamiseks. Selline müügimeetod vajab ka suhteliselt lihtsaid ja kergesti mõistetavaid tooteid või teenuseid. Võrkturundusfirma laitmatu töö eeldab väga korraliku infotehnoloogilise baasi olemasolu, mis on omakorda seotud suhteliselt suurte kuludega.
  Autor: Alvar Virkus
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
USA sätib plaani, et takistada Venemaa sissetungi Ukrainasse
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: börsi uustulnuk, Elisa uus juht ja abilinnapea
Nädala viimases Äripäeva hommikuprogrammis uurime Elisa Eesti plaanide ja juhivahetuse tagamaade kohta telekomi uuelt tegevjuhilt Andrus Hiiepuult.
Nädala viimases Äripäeva hommikuprogrammis uurime Elisa Eesti plaanide ja juhivahetuse tagamaade kohta telekomi uuelt tegevjuhilt Andrus Hiiepuult.