Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kaugekõnehinnasõda USAs

  Eelmisel nädalal lülitus hinnasõtta suuruselt teine firma MCI WorldCom, mis teatas kaugekõneminuti hinna alandamisest 0,05 dollarile ehk 73,5 Eesti sendile. Täpselt samalaadse hinna oli nädal varem kehtestanud firma Sprint.
  MCI pakub 73,5sendist hinda õhtul seitsmest hommikul seitsmeni ja Sprint õhtul seitsmest keskööni. Turuliidri AT&T kaugekõneminut maksab kroon 47 senti, mis kehtib ööpäev läbi. Samas võib lepinguta klient maksta teise osariiki helistamise eest kolm krooni 68 senti.
  Analüütikud ennustavad, et USA 1180 miljardi Eesti kroonise väärtusega kaugekõneturul, mis on umbes võrdne Soome sisemajanduse kogutoodanguga, hindade langemine jätkub ning et AT&T kaotab haaret oma 60protsendilisest turuosast.
  Kõnehindade alandamise põhjus seisneb selles, et telefonifirmade lootuse kohaselt ostavad kliendid interneti, kaabeltelevisiooni, arvuti ja mobiilsidega seotud teenustepaketi ühekorraga. Peale selle loodavad firmad kliendid senisest paremini endaga siduda, sest praegu vahetab näiteks neli klienti sajast otsekohe operaatorfirmat, kui märkab soodsamat pakkumist. Osa turuanalüütikuid ennustab, et edaspidi saavad kaugekõned tasuta need kliendid, kes ostavad paketilahenduse. Analüütik Jeff Kagan peab tõenäoliseks, et siis tuleb klientidel nõustuda telefonis reklaami kuulamisega.
  Kui AT&T-l oli 1980. aastate algul monopoolne seisund, maksis kaugekõneminut USAs 0,35--0,40 dollarit ehk kuni viis krooni 88 senti. Monopol kaotati aastal 1984 ja nüüd moodustab kaugekõne hind tolleaegsest veel ainult viiendiku ja prognoose arvestades võib üldse kaduda. Muuseas, AT&T oli esimene, kes vaid kolm aastat tagasi langetas kaugekõne hinna kahele kroonile 20 sendile.
  Suured hinnaalandused firmadele hästi ei mõju: AT&T teise kvartali kasum kasvas ainult 1,8%, samal ajal kasvas käive 10%. Seni pole personali kõvasti koondanud ja tegevust tõhustanud telefonifirmadelt kurtmist veel kostnud.
  Uue panuse hinnasõtta andis läinud nädala lõpul suuruselt neljas firma Qwest Communications, kes pakub 73,5 senti maksva kaugekõneminuti paketti koos tasuta internetiühendusega.
  Suure hinnasõja juures juhib Soome Kauppalehti analüütik Olli Herrala siiski tähelepanu sellele, et firmade pakkumised on väga keerulised ja tavakliendile raskesti arusaadavad, mistõttu hindade võrdlus ei ole läbinähtav.
  Autor: ÄP
 • Hetkel kuum
Lennujaam lennaku börsile
Tallinna Lennujaam on viimasel ajal saanud palju kriitikat, millest osa ei ole kindlasti asjakohane. Praeguse riigiettevõtte teeks äriliselt paindlikumaks selle erastamine börsi kaudu, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Tallinna Lennujaam on viimasel ajal saanud palju kriitikat, millest osa ei ole kindlasti asjakohane. Praeguse riigiettevõtte teeks äriliselt paindlikumaks selle erastamine börsi kaudu, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Järvan püüab universaalteenust viimasel hetkel riigikogu ette saada
Lootuses kodu- ja väiketarbijatele elektri universaalteenuse hinda veel 1. aprillist kärpida, püüab ettevõtlusminister seadusemuudatused liita praegu riigikogus töös oleva eelnõuga.
Lootuses kodu- ja väiketarbijatele elektri universaalteenuse hinda veel 1. aprillist kärpida, püüab ettevõtlusminister seadusemuudatused liita praegu riigikogus töös oleva eelnõuga.
Balti börsid alustasid tõusuga kuuendat järjestikust nädalat
Balti koondindeks Baltic Benchmark tõusis täna 0,3%, alustades nii juba kuuendat nädalat ühtejutti plusspoolel.
Balti koondindeks Baltic Benchmark tõusis täna 0,3%, alustades nii juba kuuendat nädalat ühtejutti plusspoolel.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Rüütsalu sookvootidest: naised peaksid end ise üles andma
Mul oleks väga hea meel, kui naised annaksid end ise üles, ka personaliotsingu büroodesse, et nad on valmis kaasa lööma nõukogudes, rääkis Ekspress Grupi juht Mari-Liis Rüütsalu sookvootidest saates "Kuum tool".
Mul oleks väga hea meel, kui naised annaksid end ise üles, ka personaliotsingu büroodesse, et nad on valmis kaasa lööma nõukogudes, rääkis Ekspress Grupi juht Mari-Liis Rüütsalu sookvootidest saates "Kuum tool".
Sõda pühkis kolmandiku Ukraina majandusest
Ukraina majandus vähenes eelmisel aastal ligikaudu 30 protsenti, võttis Soome Panga arenevate majanduste uurimiskeskus Bofit kokku Ukraina ametiasutuste esialgsed andmed.
Ukraina majandus vähenes eelmisel aastal ligikaudu 30 protsenti, võttis Soome Panga arenevate majanduste uurimiskeskus Bofit kokku Ukraina ametiasutuste esialgsed andmed.
Raadiohommikus: LHV avaldab tulemused, Türgi toibub šokist
Hommikuprogrammi külaline on LHV Groupi juht Madis Toomsalu, kellega käime üle Tallinna börsi ühe lipulaeva värsked 2022. aasta neljanda kvartali ja 2022. aasta auditeerimata tulemused. Lisaks vaatame otsa päevakajalistele teemadele, mis puudutavad nii pangandussektorit kui majanduse üldist käekäiku.
Hommikuprogrammi külaline on LHV Groupi juht Madis Toomsalu, kellega käime üle Tallinna börsi ühe lipulaeva värsked 2022. aasta neljanda kvartali ja 2022. aasta auditeerimata tulemused. Lisaks vaatame otsa päevakajalistele teemadele, mis puudutavad nii pangandussektorit kui majanduse üldist käekäiku.

Olulisemad uudised

Operailil läks veduriäri müügiplaan luhta: ostjate huvi osutus kasinaks
Kuigi vedurite ehitus Tapa depoos on üks riigifirma Operaili kolmest ärisuunast, mille omanik soovis maha müüa, ei tekkinud aastase müügiprotsessi jooksul tõsiseltvõetavaid ostuhuvilisi. Seetõttu jätkab Operail Repairs Tapa depoos tööd Operaili koosseisus,
Kuigi vedurite ehitus Tapa depoos on üks riigifirma Operaili kolmest ärisuunast, mille omanik soovis maha müüa, ei tekkinud aastase müügiprotsessi jooksul tõsiseltvõetavaid ostuhuvilisi. Seetõttu jätkab Operail Repairs Tapa depoos tööd Operaili koosseisus,

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.