• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ametiautod maksustatakse

  Aastavahetusel kehtima hakkava uue tulumaksuseadusega kehtestab riik juba paar aastat ettevõtjate ja rahandusametnike vahel vaidlusi põhjustanud maksu ametiautode kasutamisele erasõitudeks, teatas eile rahandusministeeriumi osakonnajuhataja Lemmi Oro.
  Eelmisel aastal avalikkuse vastuseisu tõttu korduvalt seisma jäetud rahandusminister Mart Opmanni määruse kohaselt oleks tulnud iga ametiauto erasõitudeks kasutamise eest tasuda 885 krooni kuus. Asutuse autot nädalavahetustel kasutav töötaja peaks seega maksma erisoodustuse maksu 10 600 krooni aastas.
  Ametiautode erisoodustusmaksuga maksustamisele korduvalt vastu seisnud kaubandus-tööstuskoja juhatuse esimees Toomas Luman ütles, et toetab ametiautode erisoodustusmaksu vaid sellisel juhul, kui maks pole suurem summast, millega lubatakse töötajale kompenseerida isikliku auto tööülesanneteks kasutamist. Praegu on ettevõtetel võimalus kompenseerida auto kasutamist maksuvabalt 500 krooni eest kuus.
  Luman lisas, et uue maksu kehtestamisega peaks kaasnema ka käibemaksu vähendamise võimalus ostetud ametiautodelt. «Uus maks peab hakkama kehtima nii ettevõtjatele kui ka riigiametnikele,» lausus Luman. «Ei saa olla ebavõrdsust, et ettevõtjad hakkavad hüve eest maksma, riigiametnikud aga saavad ametiautot niisama kasutada.»
  Ettevõtjad saavad erisoodustusmaksuga üksnes kahju, leidis kaabelleviteenust pakkuva ASi STV president Raivo Mihkelsoo. «Riigi seisukohalt vaadates võin maksu kehtestamist mõista, kuid see on inimestele kahjulik,» väitis ta. Mihkelsoo ütles, et uue maksu kehtestamisega peaks tõstma kompensatsiooni määra isikliku auto kasutamisel tööülesannete täitmiseks. Praeguse 500 krooniga kuus saab osta üksnes kütust, kuid auto hoolduskuludeks ei jää midagi üle, kurtis Mihkelsoo. Ta leidis, et ettevõtjad võiksid maksuvabalt kompenseerida töötajate autokasutamist vähemalt 1100 krooni eest kuus.
  ASile STV ei kuulu ühtegi autot. Firma töötajad teevad ametisõite isiklike autodega.
  Varem on rahandusministeerium erisoodustusmaksu alternatiivina pakkunud sõidupäeviku pidamist iga ametiautoga sooritatud sõidu kohta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

E-resident: õiglased tasud Eesti loomemajandusse!
Rohkem kui 70 aastat pärast loojate õiguste fikseerimist ÜRO inimõiguste deklaratsioonis on paljude autorite tasustamine endiselt kõike muud kui õiglane ja läbipaistev, kirjutab ettevõtte Digiciti asutaja ning Eesti e-resident Philippe Rixhon.
Rohkem kui 70 aastat pärast loojate õiguste fikseerimist ÜRO inimõiguste deklaratsioonis on paljude autorite tasustamine endiselt kõike muud kui õiglane ja läbipaistev, kirjutab ettevõtte Digiciti asutaja ning Eesti e-resident Philippe Rixhon.
Läti ükssarvikulootus kaasas lisaraha
Suuresti Läti börsifirmale HansaMatrix kuuluv ja Kanadas börsiplaane pidav Lightspace Technologies kaasas 2 miljonit eurot noteerimiseelse konverteeritava üleminekulaenuga.
Suuresti Läti börsifirmale HansaMatrix kuuluv ja Kanadas börsiplaane pidav Lightspace Technologies kaasas 2 miljonit eurot noteerimiseelse konverteeritava üleminekulaenuga.
Koolitaja: et oma ärist aru saada, tuleb protsessid üle vaadata
Koolitaja Kreet Solnask andis Äripäeva raadio hommikuprogrammis praktilist nõu juhtidele, kes maadlevad ühelt poolt sellega, kuidas äriprotsesse kiiresti muutuvas keskkonnas muuta ja teisalt sellega, kuidas samal ajal ka töötajate motivatsiooni tõsta.
Koolitaja Kreet Solnask andis Äripäeva raadio hommikuprogrammis praktilist nõu juhtidele, kes maadlevad ühelt poolt sellega, kuidas äriprotsesse kiiresti muutuvas keskkonnas muuta ja teisalt sellega, kuidas samal ajal ka töötajate motivatsiooni tõsta.
Töötute arv vähenes aastaga 9200 inimese võrra
Tänavu esimeses kvartalis oli tööjõus osalemise määr 73,1%, tööhõive määr 69% ja töötuse määr 5,5%, teatas statistikaamet. Statistikas ei kajastu Ukraina sõjapõgenikud, kes esimeses kvartalis Eestisse saabusid.
Tänavu esimeses kvartalis oli tööjõus osalemise määr 73,1%, tööhõive määr 69% ja töötuse määr 5,5%, teatas statistikaamet. Statistikas ei kajastu Ukraina sõjapõgenikud, kes esimeses kvartalis Eestisse saabusid.
Ukraina: mereblokaad ohustab globaalset toidujulgeolekut
Ukraina ametnike sõnul on globaalne toidujulgeolek ohus, kuna Venemaa on blokeerinud Ukraina sadamad ja riigil on keeruline teravilja tarneid ümber suunata, kirjutab Bloomberg.
Ukraina ametnike sõnul on globaalne toidujulgeolek ohus, kuna Venemaa on blokeerinud Ukraina sadamad ja riigil on keeruline teravilja tarneid ümber suunata, kirjutab Bloomberg.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.