11. oktoober 1999 kell 22:00

Keda soovite näha Tallinna järgmise linnapeana?

Minu arust sobib Tallinna linnapeaks kõige enam Jüri Mõis. Esiteks on tal väga korralik suure ettevõtte (mida Tallinna linn muud ongi) eduka juhtimise ja organiseerimise pagas. Samas on Hansapank olnud Eesti, sealhulgas Tallinna majandustegevuse üks arter, mistõttu Mõis valdab küllaldaselt informatsiooni ja oskusteavet Tallinna linna tasemel objektiivsete ja õigete otsuste tegemiseks. Kolmandaks on Mõis ennast näidanud julge reformijana ja tegijana ehk kõva käe ja sõnaga mehena, kes linna ametnikud korralikult linnaelaniku jaoks tööle suudab panna. Neljandaks, tal puudub eluline vajadus teenida linnavara jagamisest.

Ei kommenteeri.

Ei kommenteeri poliitilisi teemasid.

Ei tahaks esineda poliitiliste kommentaaridega ajalehe veergudel.

Jüri Mõis tundub välja käidud kandidaatidest kõige sobilikum, aga tema puhul tekib kohe küsimus -- Mõis on ühes teises asutuses ette võtnud tõsise reformi, ta on hea, tugev administraator, aga kas ülehüppamine ühest asutusest teist juhtima sellisel juhul päris õige on. See seik segab Mõisa sajaprotsendiliselt toetamast. Samas on osa inimesi just head reformide või mis tahes uute projektide käivitajad, teised nende lõpuleviijad. Peaasi, et algatatu lõpule viiakse.

Hetkel kuum