• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Keda soovite näha Tallinna järgmise linnapeana?

  Minu arust sobib Tallinna linnapeaks kõige enam Jüri Mõis. Esiteks on tal väga korralik suure ettevõtte (mida Tallinna linn muud ongi) eduka juhtimise ja organiseerimise pagas. Samas on Hansapank olnud Eesti, sealhulgas Tallinna majandustegevuse üks arter, mistõttu Mõis valdab küllaldaselt informatsiooni ja oskusteavet Tallinna linna tasemel objektiivsete ja õigete otsuste tegemiseks. Kolmandaks on Mõis ennast näidanud julge reformijana ja tegijana ehk kõva käe ja sõnaga mehena, kes linna ametnikud korralikult linnaelaniku jaoks tööle suudab panna. Neljandaks, tal puudub eluline vajadus teenida linnavara jagamisest.
  Ei kommenteeri.
  Ei kommenteeri poliitilisi teemasid.
  Ei tahaks esineda poliitiliste kommentaaridega ajalehe veergudel.
  Jüri Mõis tundub välja käidud kandidaatidest kõige sobilikum, aga tema puhul tekib kohe küsimus -- Mõis on ühes teises asutuses ette võtnud tõsise reformi, ta on hea, tugev administraator, aga kas ülehüppamine ühest asutusest teist juhtima sellisel juhul päris õige on. See seik segab Mõisa sajaprotsendiliselt toetamast. Samas on osa inimesi just head reformide või mis tahes uute projektide käivitajad, teised nende lõpuleviijad. Peaasi, et algatatu lõpule viiakse.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neeme Korv: tule, Karis, appi!
Eestis on liider, kelle vaimne ja poliitiline kapital võimaldab kui mitte vaktsineerimises kõhklejaid ümber veenda, siis kindlasti selgitada, mille suhtes tasub olla kriitiline, mida lugeda ja keda kuulata. President Alar Karis ei saa ega tohi jääda praeguses ülitõsises tervisekriisis kõrvale, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Eestis on liider, kelle vaimne ja poliitiline kapital võimaldab kui mitte vaktsineerimises kõhklejaid ümber veenda, siis kindlasti selgitada, mille suhtes tasub olla kriitiline, mida lugeda ja keda kuulata. President Alar Karis ei saa ega tohi jääda praeguses ülitõsises tervisekriisis kõrvale, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Volvo tuleb reedel börsile
Reedel saavad investorid soetada Stocholmi börsilt Rootsi autotootja Volvo aktsiaid. Viimasel hetkel vähendati IPO mahtu viiendiku võrra, vahendab Bloomberg.
Reedel saavad investorid soetada Stocholmi börsilt Rootsi autotootja Volvo aktsiaid. Viimasel hetkel vähendati IPO mahtu viiendiku võrra, vahendab Bloomberg.
Euroopa Ravimiamet alustab koroonaravimi kiirendatud hindamist
Euroopa Ravimiameti inimravimite komitee on alustanud Merck Sharp & Dohme ja Ridgeback Biotherapeuticsi täiskasvanute COVID-19 raviks välja töötatud suukaudse viirusvastase ravimi molnupiraviiri kiirendatud hindamisprotseduuri,
Euroopa Ravimiameti inimravimite komitee on alustanud Merck Sharp & Dohme ja Ridgeback Biotherapeuticsi täiskasvanute COVID-19 raviks välja töötatud suukaudse viirusvastase ravimi molnupiraviiri kiirendatud hindamisprotseduuri,
Õiguskomisjon toetab kaubanduse paindlikumaid töölepinguid
Riigikogu õiguskomisjon toetas tänasel istungil üksmeelselt töölepingu seadusesse muutuvtundide kokkulepete lisamist, mis loob võimaluse sõlmida esialgu vaid jaekaubanduses paindlikumaid töölepinguid.
Riigikogu õiguskomisjon toetas tänasel istungil üksmeelselt töölepingu seadusesse muutuvtundide kokkulepete lisamist, mis loob võimaluse sõlmida esialgu vaid jaekaubanduses paindlikumaid töölepinguid.