• Jaga lugu:

  Intressitõusu oht jättis turud külmaks

  Euro kurss langes eile viimase kuu madalaimale tasemele 1,0526 dollarini. Nagu Euroopa keskpanga peaökonomist Otmar Issing juba esmaspäeval vihjas, kasvaski Eurotsooni M3 rahapakkumine septembris kolme kuu tagusega võrreldes 5,9 protsenti ning möödunud aasta septembriga võrreldes 6,1 protsenti. Augustis oli M3 rahapakkumine kasvanud vastavalt 5,6 ja 6,1 protsenti.
  Rahapakkumise kasv, mis kahtlematult suurendab inflatsioonilist survet ning ajendab tõenäoliselt Euroopa keskpanka järgmisel nõukogu koosolekul (toimub 4. novembril) intressimäära tõstma, jättis valuutaturud ootamatult külmaks. Euroopa ühisraha kurss, mis oleks pidanud kõigi eelduste kohaselt tõusma, hoopis langes. Ilmselt olid maaklerid juba äraarvamismängust tüdinenud ning on intressitõusu valuutakurssidesse sisse arvutanud.
  Jeeni kurss aga tugevnes eile taas ning septembris saavutatud viimase 44 kuu kõrgeim kurss (103,20 USD/JPY) jäi vaid poole jeeni kaugusele. Uue verstaposti saavutamise hoidis ära vaid turuosaliste hirm seitsme juhtiva tööstusriigi (G7) keskpanga koordineeritud tegevuse ees jeeni tugevnemise ärahoidmiseks. Vastava kokkuleppe saavutasid Jaapani rahandustegelased septembris.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Minister näeb põllumeestele ja vedajatele suuri muudatusi
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.