• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Saksa suurpankrot

  150aastase ajalooga Saksa ehituskontserni Philipp Holzmann pankrot seiskab ehituse 1200 objektil ning jätab alltöövõtjaid kaasa arvates tööta 70 000 inimest.
  Edasi ootab Saksamaa teist suurimat ehitusfirmat tükeldamine või ülevõtmine, ütles näost hall kontserni juht Heinrich Binder pärast pankadega peetud maratonkõnelusi.
  Firma taotles pankadelt 4,3 miljardi Saksa marga suurust abipaketti, et finantseerida ootamatult päevavalgele tulnud 2,4 miljardi marga suurust kahjumit varasematest projektidest. Pangad aga ei jõudnud koorma jagamise osas kokkuleppele.
  «Me ei saanud vajalikku summat kokku. Meil oli tohutu finantseerimispuudujääk ja pangad ei saanud selle katmise suhtes kokkuleppele,» ütles Binder.
  Olukorrale lisas irooniat, et läbirääkimised Holzmanni juhtkonna ja firma 20 suurima kreeditori vahel, kelle hulka kuuluvad peaaegu kõik Saksamaa suuremad pangad, toimusid Holzmanni ehitatud Frankfurdi ühes ilusamas hotellis Frankfurter Hofis.
  Firma suurim kreeditor Deutsche Bank, kellele firma võlgneb umbes 2 miljardit marka, kõneluste nurjumises ülejäänud laenuandjaid eesotsas Commerzbank AGga.
  «Oleksime oodanud Commerzbankilt suuremat järeleandlikkust,» ütles Deutsche juhatuse liige Carl von Boehm-Bezig.
  Deutsche ise oli valmis välja panema täiendavad 1,5 miljardit marka.
  Commerzbank pareeris süüdistusi, tõstatades küsimuse, kas Deutsche ise ikka tegi kõik, et ehitusfirma pankrotti ära hoida.
  Holzmann teatas, et firma kokkuvarisemise põhjustasid ebaõnnestunud tehingutest saadud kahjumid, mida firma eelmine juhtkond aastaid varjas. Kahjumid tulid päevavalgele spetsiaalse auditi käigus, kus vaadati uuesti läbi 3 miljardi marga eest kinnisvaraprojektidesse tehtud investeeringuid.
  Heinrich Binder vihjas eile, et parim lahendus oleks ülevõtmine, mis võimaldaks Holzmannil tegevust jätkata. Samas on Holzmanni pearivaal Hochtief juba teatanud, et pole ei firmast ega selle varast huvitatud.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

TalTechi teadur: süsinikdioksiid tuleb kinni püüda
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Tallinna börs meelitab mind kohviaroomiga
Investorid kolmeeuroseid kohve iga päev pigem ei tarbi, aga see ei tähenda, et sama raha eest kohvimaailma panustada ei võiks. Tänasest on võimalik märkida Eesti kohvifirma OA Coffee aktsiaid ja ei tea, kas sihilikult või mitte, aga ühe aktsia hinnaks on 3,3 eurot, mis on umbes sama, kui osta üks tass kohvi mis tahes kohvikus. Seega tekib mul küsimus, kumb on kasulikum rahapaigutus.
Investorid kolmeeuroseid kohve iga päev pigem ei tarbi, aga see ei tähenda, et sama raha eest kohvimaailma panustada ei võiks. Tänasest on võimalik märkida Eesti kohvifirma OA Coffee aktsiaid ja ei tea, kas sihilikult või mitte, aga ühe aktsia hinnaks on 3,3 eurot, mis on umbes sama, kui osta üks tass kohvi mis tahes kohvikus. Seega tekib mul küsimus, kumb on kasulikum rahapaigutus.
Raadiohommikus: uue riskifondi miljonid, meelerahu ja politseinikud allilmas
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Eesti tõmbas Euroopa maksureformile pidurit
Eesti jättis praeguse ettevõtte tulumaksusüsteemi säilitamise nimel kinnitamata Euroopa Liidu algatuse muuta äriühingu maksueeskirju. Koos Eestiga oli reformi vastu ka Ungari.
Eesti jättis praeguse ettevõtte tulumaksusüsteemi säilitamise nimel kinnitamata Euroopa Liidu algatuse muuta äriühingu maksueeskirju. Koos Eestiga oli reformi vastu ka Ungari.