• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Viisnurk toodab odavamalt

  Viisnurk ostis eelmise nädala esmaspäeval Pärnu linnakohtu täitevosakonna korraldatud enampakkumisel metsatööstusettevõtte ASi Metsavester panditud varad 12,8 miljoni krooni eest.
  Oma saetööstuse käivitamisega läheme tooraine hankekanalitele lähemale, rõhutas Kukk. «Eestis on mets kännuraha tasandil Põhjamaadega võrreldes odav,» seletas ta. «Töödeldud materjali ostes aga enam hinnaedu ei ole.»
  Viisnurga finantsdirektori Andrus Aljase sõnul ei avalda oma saeveski käivitamine otsest mõju Viisnurga mööbli-, suusa- ja kiudplaadivabrikute käibele. «Küll aga suurendab see kasumit, sest saame materjali odavamalt kätte,» rõhutas Aljas. Ta ei soostunud ütlema, kui suurt efekti nad loodavad saada.
  Meelis Kuke sõnul oli ostutehingu üks eesmärk saada enda käsutusse Metsavesteri varade alune territoorium. Metsavesteri 45 hektari suurune territoorium asub Viisnurga suusa- ja plaadivabrikust linnulennult 300 meetri kaugusel. «Uus maa-ala võimaldab meil laiendada olemasolevat tootmist ning tegelda puidu vääristamise uute valdkondadega.»
  Andrus Aljase sõnul rajab Viisnurk Metsavesteri vara baasil iseseisva allüksuse tingnimetusega Viisnurga Metsakeskus, mis hakkab tegelema metsamaterjali hankimisest seamaterjali tootmiseni. Viisnurga kuidplaadivabrik ja hakkepuitu tarbiv oma katlamaja võimaldavad ära kasutada kogu palgist saadava materjali.
  Uues struktuuriüksuses hakkab tööle kuni 50 inimest. Esimesed proovisaagimised on plaanis teha veel sellel aastal. Meelis Kukk ei välistanud, et kunagi võib metsakeskus hakata ka lanke ostma.
  Pärnu lähedal asuva ASi Paikuse Seaveski tegevdirektor Tõnu Järv eeldas, et küllap on Viisnurk oma saetööstust rajades kõik hoolega läbi arvutanud. «Siiski ütleb sisetunne, et neil oleks kasulikum saematerjali osta,» seletas Järv. «Saeveski käivitamisega võtavad nad endale puidu madalamate kvaliteetide riskid.»
  Pärnu linnakohtu täitevosakonna juhataja Andrus Trei kinnitusel esitas Metsavesteri varade arestimistaotluse Eesti Ühispank. Pangalaenu katteks müüki pandud vara alghind oli 10 miljonit krooni.
  Ühispanga analüütik Helen Linnupõld ei osanud lakoonilise info põhjal hinnata, mida börsiettevõte Viisnurk 12,8 miljoni krooni suuruse ostuhinna eest tegelikult sai. «Põhimõtteliselt peaks otsus hakata ise seatööstusega tegelema mõjuma aktsia hinda toetavalt,» rääkis Linnupõld. «Ettevõtte juhtkond on saetööstuse vajalikkust varem rõhutanud.»
  Eelmisel aastal töötles Metsavester 20 000 kuupmeetrit puitu.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tanel Kandle: auk preservatiivi, sott näkku
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Enefit Greeni aktsionärid kinnitasid dividendi
Täna toimus Enefit Greeni aktsionäride koosolek, kus kinnitati 0,151 eurone dividend, selgub börsiteatest.
Täna toimus Enefit Greeni aktsionäride koosolek, kus kinnitati 0,151 eurone dividend, selgub börsiteatest.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus IT-minister, aasta reklaamiagentuur ja revolutsioon tervishoius
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
Eesti saab leevendada inflatsiooni mõju, hinnatõusu ennast pidurdada on raske
Kuivõrd inimeste ostujõust viiendiku, vaesematel isegi kolmandiku viinud hinnatõus on põhjustatud peamiselt Eestist väljaspool tekkinud põhjustest, napib ka võimalusi, kuidas seda siin kohapeal pidurdada.
Kuivõrd inimeste ostujõust viiendiku, vaesematel isegi kolmandiku viinud hinnatõus on põhjustatud peamiselt Eestist väljaspool tekkinud põhjustest, napib ka võimalusi, kuidas seda siin kohapeal pidurdada.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.