• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Asfaldiplekkidele uus tõrjevahend

  Meie kliimat arvestades tuleb autot pesta päris tihti. Puhas auto ilmestab selle kasutajat sama hästi nagu puhas riietus juhi seljas. Kui suvel pesevad autoomanikud autot tavaliselt ise, siis talveperioodil on autopesu välitingimustes mõeldamatu ja enamik autojuhte peavad kasutama autopesulate teenust.
  Pesulas võib tihti näha kaua pesemata autosid kasutamas kõige odavamat ja lihtsamat pesuprogrammi. Suhteliselt harva pesulas käiva auto puhul on selge, et odava programmiga ei saa head tulemust oodata.
  Millist pesulat valida -- kas käsi-, hari- või harjadeta pesulat? See sõltub autojuhi isiklikust kogemusest, sest igal pesulal on oma plussid ja miinused.
  Auto puhtaks saamist mõjutavad oluliselt pesulaseadmetes kasutatavad pesuained ja pesemisviisid (erinevad pesuprogrammid) ning kasutades täiendavalt käsitsi pealekantavaid leotusvahendeid ja/või parimat pesuprogrammi, on hea tulemus siiski saavutatav.
  Mille poolest erineb talvine pori suvisest? Talvel teedele puistatud sool ja soola-liiva segu sulatab rehvi naastudega lahti kistud asfalti ja see sadestub auto välispindadele koos muu poriga (liiv, õli, jms). Selleks, et autot sellisest porist puhtaks saada, tuleb talvel autot pestes kasutada eel-leotust.
  Firma Kemirol, kes tegeleb muu hulgas autopesulates kasutatavate pesuvahendite müügiga, toob veel käesoleva aasta lõpus jaemüügiturule Polari tootesarjas meie oludele väljatöötatud kaks eel-leotusvahendit. Üks neist on leotusvedelik mikroemulsioon, mis on mõeldud n-ö leotuspesuks ja mis leotab lahti auto pinnalt soola, õli ja muud rasvad. Sarnase toimega leotusvahend on kasutusel ka pesulates eel-leotusprogrammis.
  Teine uus toode on Polari asfaldiplekieemaldaja. Mõlemad leotusvahendid on kasutatavad nii kuival kui märjal pinnal ja neid on hõlbus maha pesta. Tooted on ohutud auto välisdetailidele (veljed, tuled jm), kui neid ei hoita peal lubatust kauem ega lasta ära kuivada.
  Autor: Heivo Viinalass
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ragmar Saksing: väetame roheidud viljakaks, mitte abituks ülalpeetavaks
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Heade tulemuste hooaeg jätkub: S&P tõusis viiendat päeva järjest
Heade majandustulemuste tõukel liikus S&P 500 aktsiaindeks täna viiendat päeva järjest kõrgemale, tõustes 0,74% ja jäädes vaid poole protsendi kaugusele rekordist.
Heade majandustulemuste tõukel liikus S&P 500 aktsiaindeks täna viiendat päeva järjest kõrgemale, tõustes 0,74% ja jäädes vaid poole protsendi kaugusele rekordist.
Piletilevi ostis Leedu konkurendi
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uusi sanktsioone
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.