Ülo Toomsalu • 7. juuni 2000 kell 6:08

Delfi tahab vähendada arvajate anonüümsust

Internetiportaal Delfi, mis pakub arvutikasutajatele võimalust kommenteerida päevauudiseid ja arvamusi, kavatseb alates sügisest vähendada mõnedes rubriikides kirjutajate anonüümsust, kirjutab Postimees.

Delfi rubriigi delfi@comment toimetaja Hans H. Luik ütles eile konverentsil 'Uus meedia', et toimetus on kaalunud võimalust kehtestada internetiportaalis avaldatud uudiseid ja arvamusi kommenteerivatele veebikasutajatele juba sügisest nõue avalikustada oma serveri nimi.

Delfi kaubamärki omava Microlinki marketingijuht Allan Sombri ütles Postimehele, et Eesti külastatavaim internetiportaal pole veel otsustanud, kuidas hakkab kommenteerimine tulevikus välja nägema, kuid selle teatud reguleerimine on vajalik.

Sombri sõnul võidakse mõnes rubriigis kommenteerimine siduda kasutajanimega ehk vajadusega end eelnevalt registreerida. 'Kommentaaride reguleerimise viise on mitu, kuid arvan, et nii kaugele kui pangad me oma autoriseerimisega ei lähe,' lausus ta.

Sombri ütles, et kindlasti ei tohiks Delfist kaduda nn vabatribüün, kus arvamuse avaldajad võivad jääda anonüümseks. 'Osas kohtades aga tekib kommentaaridele regulatsioon ja seal ei saa ennast väljendada päris vabalt ja anonüümselt,' lisas ta.

Internetiportaali Mega kommentaarikeskust toimetav Priit Hõbemägi ütles Postimehele, et Delfi plaan tundub talle veider. 'See on midagi samasugust, kui ajaleht hakkaks nõudma, et kõik lugejakirjade saatjad avalikustaksid oma isikukoodi,' tähendas ta.

Hetkel kuum