Inno Tähismaa • 31. august 2000 kell 12:55

FBI koolitab eestlasi massihävitusrelvade leviku tõkestamise alal

Laupäeval sõidab 34-liikmeline grupp Eesti ametnikke Ungarisse Rahvusvahelisse Korrakaitse Akadeemiasse (ILEA) nädalasele seminarile, kus käsitletakse massihävitusrelvade leviku tõkestamisega seotud temaatikat, teatas siseministeeriumi esindaja.

Seminaril tutvustatakse USA massihävitusrelvade leviku vastast programmi, antakse ülevaade massihävitusrelvade levikust ja nende õiguslikust alusest, massihävitusrelvade leviku tõkestamise erinevatest agentuuridest, massihävitusrelvade leviku võitlemise organiseerimisest, kriisijuhtimisest ning viiakse läbi konkreetse juhtumi analüüs Oklahoma-City pommiplahvatuse põhjal. FBI valmistas seminari ette spetsiaalselt Eesti olude tarvis ja õppe viivad läbi kõrgetasemelised vastava ala spetsialistid.

4.-8. septembrini Ungaris toimuval seminaril osalevad piirivalveameti, kapo, päästeameti, politseiameti, riigikaitsekomisjoni, kiirguskeskuse, presidendi kantselei, peaministri büroo, koordinatsioonibüroo, justiitsministeeriumi, tolliameti, prokuratuuri, kohtunike esinduse, välisministeeriumi, kaitseministeeriumi, kaitsejõudude peastaabi,

majanduskomisjoni, majandusministeeriumi ja siseministeeriumi esindajad, kokku 33 ametnikku 19 erinevast institutsioonist. Gruppi juhib siseministeeriumi sisejulgeoleku asekantsler Kalev Timberg

Seminari organiseeris Siseministeerium koostöös USA saatkonnaga Eestis. USA valitsus tasub seminari koolitus-, majutus- ja sõidukulud.

Hetkel kuum