• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Euroopa Liidust peaks saama supervõim ilma superriigita

  Svenska Dagbladet: Euroopa Liidust peab saama supervõim, kuid mitte ülalt juhitud superriik ? nii võib kokku võtta Briti peaministri Tony Blairi reedel Varssavis peetud programmkõne põhisõnumi.
  Blairi Euroopa nägemus on alternatiiv ainuüksi majanduskoostöömudeli, mida toetavad konservatiivsed euroskeptikud, ning föderaalse superriigi vahel, mida Saksamaa kõrval pooldavad muuhulgas Beneluxi maad ja Itaalia.
  Blairi nägemuses peab täielikult muutuma ELi võimustruktuur. Vastutus poliitika eest peaks Euroopa Komisjonilt siirduma liikmesriikidele, asendades liidukoostöö riikidevahelise koostööga. Euroopa Parlamendi juurde tuleks moodustada rahva valitud liikmesriikide esindajatest eraldi koda, mis hakkaks jälgima ELi otsuste täitmist kohtadel. Eraldi dokumendis tuleks määratleda, millised otsused tehakse ELi, millised riiklikul ning regionaalsel tasandil. Euroopa nn tuumikgrupi asemel, mida propageerib Prantsusmaa, pooldab Blair riikide dünaamilist koostööd. Ühe eesistujariigi asemel võiks ELi juhtida kolme riigi koostöögrupp.
  ELi laienemise osas loodab Blair Rootsi eesistumise ajal olulist läbimurret, mis võimaldaks uutel liikmetel osaleda juba 2004. a Euroopa Parlamendi valimistel ning ELi järgmisel valitsustevahelisel konverentsil.
  Helsingin Sanomat: Saksa välisministri Joschka Fischeri seisukohavõtust lahti läinud debatt Euroopa Liidu tuleviku üle ei ole seni veel koondunud ühise nägemuse ümber. ELi liidrite seisukohad on äärmiselt erinevad. Prantsusmaa president Jacgues Chirac, Briti peaminister Tony Blair ja Rootsi peaminister Göran Persson eelistavad riikidevahelist koostööd ning vähendaksid Euroopa Komisjoni võimu. Saksa välisminister Joschka Fischer, Romano Prodi ja Belgia peaminister Guy Verhofstadt aga pooldavad supertasandit, Komisjoni, toetades föderaalriigi mudelit.
  Soome analüütikute hinnangul oleks väikeriikidele soodsam föderaalriigi mudel ? nii näiteks pole USA senatis Colorado ja NY esindaja vahel mingit vahet.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Erkki Kubber: kas järgmised ükssarvikud võiksid olla miljardilise väärtuse asemel hoopis miljardi inimese aitajad?
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
S&P 500 aktsiaindeks tõusis uude ajaloolisse tippu
USA peamine aktsiaindeks S&P 500 tõusis täna ettevõtete head majandustulemuste tõukel 0,3%, jõudes uude ajaloolisse tippu: 4549,78 punkti.
USA peamine aktsiaindeks S&P 500 tõusis täna ettevõtete head majandustulemuste tõukel 0,3%, jõudes uude ajaloolisse tippu: 4549,78 punkti.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Selgusid aasta töösturi nominendid
Neljandat korda toimuvale aasta töösturi konkursile esitati tänavu kokku kaheksa kandidaati, kellest finaali pääsesid Siiri Lahe, Taavi Madiberk ja Hannes Lilp.
Neljandat korda toimuvale aasta töösturi konkursile esitati tänavu kokku kaheksa kandidaati, kellest finaali pääsesid Siiri Lahe, Taavi Madiberk ja Hannes Lilp.