Tõnis Oja • 6. november 2000 kell 22:00

Uus päev ? uus interventsioon

Pärast reedest Euroopa Keskpanga (EKP) interventsiooni suutis pank taas esmaspäeva hommikul valuutaturge üllatada. Euro keskpank tegi Aasia valuutaturgude sulgemise aegu taas interventsiooni, ostes eurot dollarite eest 0,8630 tasemelt ehk krooni vastu tasemel 18,13. Turg liikus järsku ära 0,8727 tasemele (17,9290 krooni vastu).

Siiski jäi EKP interventsioon nõrgaks, kuna teised keskpangad ei osalenud selles ürituses. Ka USA valimised on ukse ees ? ning turuosalised leidsid soodsa võimaluse osta dollareid. Valuutaturg liikus kella 18.10ks 0,8675 dollar/eurole ehk 18,0365 krooni tasemele.

Ühendriikide tänased valimised kallutavad ka turuosalisi pigem võtma positsioone dollaris ehk sulgema positsioone teistes valuutades. Täna võib oodata turul kasvavat volatiilsust. Juhul kui Bush võidab, viib see aktsiahindu üles nagu ka dollari.

Samas on tunda huvi kasvu eurotsooni varade vastu ning spekulatsioone teemal Euroopa Keskpanga edasised interventsioonid. Halifax Plc Londoni analüütik ootab dollar/euro kurssi aasta lõpuks 0,84 euro tasemele, mis meie rahas teeb 18,6270 krooni.

Hetkel kuum