• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Koduarvuti võib teha Trooja hobuseks

  Maailmas aina rohkem levivad firma arvutivõrku ühendatud kodused töökohad on saanud ka häkkerite lemmikpaigaks rünnaku tegemisel. Tavaliselt on koduarvutid kaitsetumad, kuna firma infotehnoloogiaspetsialistid ei valva neid piisavalt ja andmeside turvamist ei peeta tähtsaks.
  Koduarvuti kaudu ründamine tähendab, et häkker saavutab Interneti kaudu võõra, kodus asuva personaalarvuti üle kontrolli ning kasutab seda hüppelauana näiteks firma arvutivõrku tungimisel, varastades arvutis sisalduvad salasõnad ja vajaliku informatsiooni. Selleks et vältida võõraste isikute sissesaamist koduarvutisse, saab kasutada vahendeid, mis on lihtsad ja mis pole väga kallid ning mille abil on võimalik luua turvaline arvutivõrk ka interneti kaudu firma keskuse ja koduarvutite vahel.
  Ühtegi võrku ühendatud arvutit ei saa kasutada kaasaegse viirusetõrjujata. Enamik neist oskab filtreerida ka e-postiga saabuvaid viiruseid või Trooja hobuseid. Eestis on enamlevinud tõrjujad McAfee, Norton Antivirus, F-Secure. Tasuta võib endale internetist aadressilt www.cai.com laadida ka InoculateIT, mida pakub Computer Associates.
  Kui hankida koduarvutile tulemüür, saab ettekujutuse, milliste kohtadega internetti ühendatud arvuti suhtleb ja selle asemel, et kirvega juhet poolitama hakata, saab ühe nupuvajutusega vajadusel side muu maailmaga katkestada. Alles pärast tulemüüri paigaldamist koduarvutisse selgub, et tegelikult on iga päev uksekangutajaid, kes proovivad, kas ei leidu mõnda turvaauku koduarvutisse sissepugemiseks.
  Kodukasutajale tasuta tulemüür on ZoneAlarm aadressil www.zonelabs.com, mis ei nõua eriteadmisi ja on lihtsalt häälestatav.
  Interneti kaudu kohalikus arvutivõrgus olles on vajalik ka salastatud andmeside. Tooted, mis seda tagavad, tunneb ära lühendi VPN järgi (virtual private networking ? virtuaalsed privaatvõrgud). Virtuaalse privaatvõrgu tagasid varem eraldi ?kastid?, milles kodeeriti kogu väljuv info ja dekodeeriti saabuv, nüüd saab salastamisega hakkama iga arvuti, milles on vajalik tarkvara. Seadistamisel aga võib vaja minna spetsialisti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Erootikapood loobus börsiplaanidest Omanik: me ei sobitu oma harimata juhatusega börsile
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Leedu keelas Linnamäel sealse Forum Cinemase ostu
Apollo kinokontserni omanikul Margus Linnamäel ei lähe suurkonkurendi Forum Cinemase ostuga just kuigi hästi: Eestis tekkinud probleemide järel teatas ka Leedu, et selline koondumine ei lähe läbi.
Apollo kinokontserni omanikul Margus Linnamäel ei lähe suurkonkurendi Forum Cinemase ostuga just kuigi hästi: Eestis tekkinud probleemide järel teatas ka Leedu, et selline koondumine ei lähe läbi.
Raadiohommikus: olümpiavõitja, muusik, valimised ja linnaruum
Reedeses hommikuprogrammis vestleme Setomaa aasta ettevõtjaks pärjatud Jalmar Vabarnaga. Saame teada, mille eest ta sellise tiitli pälvis ning kuhu Vabarna investeerib.
Reedeses hommikuprogrammis vestleme Setomaa aasta ettevõtjaks pärjatud Jalmar Vabarnaga. Saame teada, mille eest ta sellise tiitli pälvis ning kuhu Vabarna investeerib.