• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kuulus Palmse mõis jääb esialgu müümata

  Eesti ühe kuulsama mõisa ? Palmse ? müümise kava võtsid keskkonna- ja kultuuriminister eile päevakorrast maha, sest tõenäoliselt mõisa uueks haldajaks saav kultuuriministeerium soovib hakata kompleksi aktiivselt kasutama, kirjutab Eesti Päevaleht.

  Eile Lääne-Virumaal Lahemaa rahvuspargis asuvas Palmses keskkonnaminister Heiki Kranichiga kohtunud kultuuriminister Signe Kivi tunnustas mõisa praegust tegevust turismiobjektina, kuid nentis, et pidevat kultuurilist tegevust ajaloolises kompleksis pole.
  ?Väidan, et Palmse mõisa saame edaspidi kõik palju paremini kasutada, saame sellest suuremat rõõmu,? rääkis Kivi. Ta nimetas mõisakompleksi võimaliku arenguna museoloogilist- ja kontserditegevust, aga ka Palmset kui baltisaksa kultuuri keskust.
  Tänavu on mõisas ainuüksi piletiga käinud 50 000 inimest, lisaks niisama pargis jalutajad.
  ?Palmse on eesti rahva jaoks märk, kuid tean, et kogu kompleksi haldamisega on palju häda ja viletsust,? ütles Kivi, kinnitades, et on valmis mõisaga seotud majandusraskusi oma ministeeriumi kanda võtma. Täna arutab Palmse mõisa haldamise üleandmist keskkonnaministeeriumilt kultuuriministeeriumile ka valitsus.
  Suvel tekitas Palmse võimalik müük laialdase avaliku arutelu ning selle kava vastu korjati tuhandeid allkirju. Kranich ütles eile, et Palmse mõisa müük võib mõne aasta pärast siiski uuesti kõne alla tulla.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Veljo Ipits: ma ei välista majanduslanguse tulekut
Praegu tuleb endale aru anda, et elu ei lähe alati ainult paremaks, vaid tuleb ette ka tagasilööke ja meie elatustase võib ajutiselt langeda, kirjutab Salvesti omanik Veljo Ipits vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Praegu tuleb endale aru anda, et elu ei lähe alati ainult paremaks, vaid tuleb ette ka tagasilööke ja meie elatustase võib ajutiselt langeda, kirjutab Salvesti omanik Veljo Ipits vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Föderaalreservi rahustav sõnum tõukas USA turge kõrgemale
Täna USA keskpangalt Föderaalreservilt lähtunud sõnumid järgmise intressitõusu kohta rahustasid investoreid sedavõrd, et suuremad aktsiaindeksid asusid tõusma.
Täna USA keskpangalt Föderaalreservilt lähtunud sõnumid järgmise intressitõusu kohta rahustasid investoreid sedavõrd, et suuremad aktsiaindeksid asusid tõusma.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Esimeses kvartalis kasvas ehitusmaht 14 protsenti
Statistikaameti andmetel ehitasid Eesti ehitusettevõtted esimeses kvartalis siin ja välisriikides kokku 14% rohkem kui aasta varem.
Statistikaameti andmetel ehitasid Eesti ehitusettevõtted esimeses kvartalis siin ja välisriikides kokku 14% rohkem kui aasta varem.
Raadiohommikus: taristuehitusest investeerimise ja restoraniärini
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis annavad tooni kinnisvara, julgeoleku, investeerimise, restoraniäri ja ehitusega seotud teemad.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis annavad tooni kinnisvara, julgeoleku, investeerimise, restoraniäri ja ehitusega seotud teemad.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.