Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Teenistus õnnetuse pealt

  Numbrimärkide vargused on levinud sellepärast, et suurenevad bensiinivargused ? sõiduki paak tangitakse kütust täis ja sõidetakse minema. Auto numbri üleskirjutamisest pole tanklatöötajale kasu, sest kurjategijad kasutavad varastatud numbrimärke.
  Autoregister prognoosib, et sel aastal laekub ARKi büroodes tehtavatelt toimingutelt lõivu 140 miljonit krooni, järgmise aasta eelarves kavandatakse lõivusummaks 145 miljonit krooni. Kogu ARKi ülalpidamisele kulub sel aastal 63 miljonit krooni.
  Numbrimärgi või märkide väljastamise eest tuleb riigilõivu maksta 1200 krooni, numbrimärgi valmistamise ja autoregistri ülalpidamise kuludeks läheb sellest alla poole, ülejäänu on riigieelarve tulu. 1200 krooni tuleb maksta lõivu ka juhul, kui varastati vaid üks märkidest, sest varguse puhul antakse autole uus registreerimisnumber.
  ?Riigil on raha vähe ja meie toome ilusasti sisse,? ütleb riikliku autoregistri asedirektor Teo Saimre. ?Meie arvates võiks teha mõningaid erandeid, näiteks registreerimismärgi varguse puhul, kuid riigieelarve seisukohalt saan ma ka aru, et riik pole sellest huvitatud.?
  Saimre sõnul on ARKis arutatud, kuidas soodustusi või erandeid võiks teha, kuid riigilõivuseaduse muutmise otsustab siiski rahandusministeerium. ?Ega nad meie käest ei küsi, kui mingeid lõive muudavad,? räägib Saimre. ?Uutest sel aastal kehtima hakanud lõivudest saime ka kõigepealt teada eelmise aasta lõpus Eesti Päevalehest.?
  Ka ARKi direktor Eero Till on tunnistanud, et mõne toimingu eest on lõiv liiga suur ning ARK pooldaks väiksemaid lõivusid.
  Sel aastal on registreeritud juba 367 numbrimärkide vargust, edetabelit juhib konkurentsitult Tallinn, kust on pihta pandud juba 305 numbrimärki. Kuigi riigilõivudena teenib riik numbrimärkide vargustelt vaid pool miljonit krooni, pole plaanis mingeid erandeid varastatud märkide puhul teha.
  Rahandusministeeriumi maksupoliitika osakonna peaspetsialisti Alan Biini sõnul pole kavas ARKiga seotud riigilõive järgmisel aastal muuta ning mingeid erandeid, näiteks varguse puhul, ei kehtestata. ?Muidugi võiks kaaluda erandite tegemist, kuid numbrimärkide puhul on ju kulukas nende väljastamine,? ütles Biin.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Keskpank võib tõsta intressi, aga enne paneb inflatsioonile käe ette jahtuv majandus
Sisetarbimise lõpp, uksed sulgevad tööstused ja investeeringute lakkamine võivad panna inflatsioonile käe ette enne, kui keskpanga intressitõusud jõuavad seda mõjutamagi.
Sisetarbimise lõpp, uksed sulgevad tööstused ja investeeringute lakkamine võivad panna inflatsioonile käe ette enne, kui keskpanga intressitõusud jõuavad seda mõjutamagi.
Jalgpalliajakirjanik: FIFA ja Aivar Pohlaku võim põhineb hirmul
Poliitik vastutab valija ees, eraettevõtte omanik ja juhid vastutavad kliendi ees, jalgpalli juhtimises selline süsteem puudub, nii üleilmselt kui Eestis, kirjutab jalgpalliajakirjanik Andres Must.
Poliitik vastutab valija ees, eraettevõtte omanik ja juhid vastutavad kliendi ees, jalgpalli juhtimises selline süsteem puudub, nii üleilmselt kui Eestis, kirjutab jalgpalliajakirjanik Andres Must.
Kanada esimese kuue kuu ülejäägiks kujunes 1,72 miljardit
Rahandusministeerium teatas reedel, et Kanadas oli 2022/23. eelarveaasta esimese kuue kuu eelarve ülejääk 1,72 miljardit Kanada dollarit ehk 1,29 miljardit USA dollarit.
Rahandusministeerium teatas reedel, et Kanadas oli 2022/23. eelarveaasta esimese kuue kuu eelarve ülejääk 1,72 miljardit Kanada dollarit ehk 1,29 miljardit USA dollarit.
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Raadiohitid: lahti rullub krüptoplatvormi ja kinnisvaraarenduse olukord
Sel nädalal paelusid Äripäeva raadio kuulajaid enim eestimaise investeerimis- ja kauplemisplatvormi Change ja krüptomaailma ning kinnisvaraarenduste hetkeolukord ja tulevik.
Sel nädalal paelusid Äripäeva raadio kuulajaid enim eestimaise investeerimis- ja kauplemisplatvormi Change ja krüptomaailma ning kinnisvaraarenduste hetkeolukord ja tulevik.
No pressure, Harmet! Ukraina lasteaia ehitamise aeg hakkas jooksma
Tänasest hakkab jooksma 170 päeva, mille jooksul peab Harmet ehitama moodullasteaia Ukrainasse Ovrutši linna.
Tänasest hakkab jooksma 170 päeva, mille jooksul peab Harmet ehitama moodullasteaia Ukrainasse Ovrutši linna.
Haljala vald pani vallamaja oksjonile
Haljala vallavolikogu otsustas juba septembris, et majandusolude parandamise eesmärgil tuleb maha müüa kuus kinnisvaraobjekti. Nüüd on pakkumised avalikuks tehtud,
Haljala vallavolikogu otsustas juba septembris, et majandusolude parandamise eesmärgil tuleb maha müüa kuus kinnisvaraobjekti. Nüüd on pakkumised avalikuks tehtud,

Olulisemad lood

Selveri Köögi peolauatoodete tellimine käib nüüd e-Selveri kaudu
Seni sai Selveri Köögi peolauatooteid tellida Selveri tütarettevõtte Kulinaaria e-poe kaudu, alates oktoobrist on aga kogu valik kättesaadav Selveri e-poest. E-Selveri juhataja Erki Koho ja äriarvestuse juht Kristjan Anderson räägivad, mida see muudatus kliendile kaasa toob ja millised uuendused lähiajal veelgi plaanis on.
Seni sai Selveri Köögi peolauatooteid tellida Selveri tütarettevõtte Kulinaaria e-poe kaudu, alates oktoobrist on aga kogu valik kättesaadav Selveri e-poest. E-Selveri juhataja Erki Koho ja äriarvestuse juht Kristjan Anderson räägivad, mida see muudatus kliendile kaasa toob ja millised uuendused lähiajal veelgi plaanis on.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.