• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Teenistus õnnetuse pealt

  Numbrimärkide vargused on levinud sellepärast, et suurenevad bensiinivargused ? sõiduki paak tangitakse kütust täis ja sõidetakse minema. Auto numbri üleskirjutamisest pole tanklatöötajale kasu, sest kurjategijad kasutavad varastatud numbrimärke.
  Autoregister prognoosib, et sel aastal laekub ARKi büroodes tehtavatelt toimingutelt lõivu 140 miljonit krooni, järgmise aasta eelarves kavandatakse lõivusummaks 145 miljonit krooni. Kogu ARKi ülalpidamisele kulub sel aastal 63 miljonit krooni.
  Numbrimärgi või märkide väljastamise eest tuleb riigilõivu maksta 1200 krooni, numbrimärgi valmistamise ja autoregistri ülalpidamise kuludeks läheb sellest alla poole, ülejäänu on riigieelarve tulu. 1200 krooni tuleb maksta lõivu ka juhul, kui varastati vaid üks märkidest, sest varguse puhul antakse autole uus registreerimisnumber.
  ?Riigil on raha vähe ja meie toome ilusasti sisse,? ütleb riikliku autoregistri asedirektor Teo Saimre. ?Meie arvates võiks teha mõningaid erandeid, näiteks registreerimismärgi varguse puhul, kuid riigieelarve seisukohalt saan ma ka aru, et riik pole sellest huvitatud.?
  Saimre sõnul on ARKis arutatud, kuidas soodustusi või erandeid võiks teha, kuid riigilõivuseaduse muutmise otsustab siiski rahandusministeerium. ?Ega nad meie käest ei küsi, kui mingeid lõive muudavad,? räägib Saimre. ?Uutest sel aastal kehtima hakanud lõivudest saime ka kõigepealt teada eelmise aasta lõpus Eesti Päevalehest.?
  Ka ARKi direktor Eero Till on tunnistanud, et mõne toimingu eest on lõiv liiga suur ning ARK pooldaks väiksemaid lõivusid.
  Sel aastal on registreeritud juba 367 numbrimärkide vargust, edetabelit juhib konkurentsitult Tallinn, kust on pihta pandud juba 305 numbrimärki. Kuigi riigilõivudena teenib riik numbrimärkide vargustelt vaid pool miljonit krooni, pole plaanis mingeid erandeid varastatud märkide puhul teha.
  Rahandusministeeriumi maksupoliitika osakonna peaspetsialisti Alan Biini sõnul pole kavas ARKiga seotud riigilõive järgmisel aastal muuta ning mingeid erandeid, näiteks varguse puhul, ei kehtestata. ?Muidugi võiks kaaluda erandite tegemist, kuid numbrimärkide puhul on ju kulukas nende väljastamine,? ütles Biin.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Erkki Kubber: kas järgmised ükssarvikud võiksid olla miljardilise väärtuse asemel hoopis miljardi inimese aitajad?
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
USA väikeinvestorid tervitasid Trumpi SPACi vaimustusega
Donald Trumpi meediafirmat börsile vahendava firmaostufirma (SPAC) aktsia on Nasdaqil juba neljakordistunud ja saanud rohkem ostuordereid kui mistahes muu väärtpaber.
Donald Trumpi meediafirmat börsile vahendava firmaostufirma (SPAC) aktsia on Nasdaqil juba neljakordistunud ja saanud rohkem ostuordereid kui mistahes muu väärtpaber.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Videopilt: Enefit Green alustab börsil kauplemist
Täna kell 10 algab Tallinna börsil Enefit Greeni aktsiatega kauplemine, mille puhul toimub pidulik börsikella löömine Energia avastuskeskuses.
Täna kell 10 algab Tallinna börsil Enefit Greeni aktsiatega kauplemine, mille puhul toimub pidulik börsikella löömine Energia avastuskeskuses.