Suitsu tõmbav alaealine riskib rahatrahviga

03. jaanuar 2001, 08:31

Tänaval suitsetav alaealine riskib oma vanematele suure rahatrahvi kaelatoomisega, sest uuest aastast kehtima hakanud tubakaseadus keelab noortel suitsu tõmbamise täielikult, kirjutab Postimees.

Politseile või tervisekaitsjatele vahele jäädes peavad tema vanemad rikkumise eest isegi kuni 10 000 krooni trahvi maksma.

Sotsiaalministeeriumi tervise edendamise büroo juhataja Andrus Lipand ütles Postimehele, et kui alaealiste suitsetamise keeldu võeti seni kui tavalist hüüdlauset, siis nüüd on sellel seaduslik jõud taga. 'Selle kohta on olemas ka konkreetne punkt haldusõiguserikkumiste seadustikus,' osutas ta.

Senisest suurema rahatrahviga riskivad nüüd ka need, kes alaealisele suitsu müüvad. Kolmandat päeva kehtiv tubakaseadus lubab juriidilist isikut ehk siis müügikioski või kaupluse omanikku trahvida kuni 250 000 krooniga. Tubakaseaduse järgi peaks karistada saama ka näiteks see, kes alaealisele tänaval suitsu annab.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing