Sulev Oll • 13. veebruar 2001 kell 10:44

Enamlevinud on nõukogude-aegsed kutsehaigused

Kutsehaiguste kliiniku peaarsti Ene-Reet Soonetsi väitel põevad praegused kutsehaiged suures osas haigusi, mis tekkisid nõukogude ajal. 'Tegemist on eelmise süsteemi kutsehaigetega,' ütles Soonets, kommenteerides tõsiasja, et 32% eelmisel aastal Eestis diagnoositud kutsehaigusi diagnoositi traktoristidel.

15% haigusjuhtudest diagnoositi põllutöölistel ja loomakasvatajatel, 14% auto- ja bussijuhtidel. Traditsiooniliselt on tegemist inimestega, kes on oma haiguse saanud töötades halbades töötingimustes ohutusnõuetele mittevastavate seadmete ja vahenditega.

Enamik kutsehaigeid on vanuses 50?59 aastat, paljudel juhtudel on tegemist töötute või pärast kutsehaiguse diagnoosimist töötuks jäänud inimestega.

Hetkel kuum