Sulev Oll • 13. veebruar 2001 • 1 min
Jaga lugu:

Enamlevinud on nõukogude-aegsed kutsehaigused

Kutsehaiguste kliiniku peaarsti Ene-Reet Soonetsi väitel põevad praegused kutsehaiged suures osas haigusi, mis tekkisid nõukogude ajal. 'Tegemist on eelmise süsteemi kutsehaigetega,' ütles Soonets, kommenteerides tõsiasja, et 32% eelmisel aastal Eestis diagnoositud kutsehaigusi diagnoositi traktoristidel.

15% haigusjuhtudest diagnoositi põllutöölistel ja loomakasvatajatel, 14% auto- ja bussijuhtidel. Traditsiooniliselt on tegemist inimestega, kes on oma haiguse saanud töötades halbades töötingimustes ohutusnõuetele mittevastavate seadmete ja vahenditega.

Enamik kutsehaigeid on vanuses 50?59 aastat, paljudel juhtudel on tegemist töötute või pärast kutsehaiguse diagnoosimist töötuks jäänud inimestega.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt