Netiühendust oli raske valida

Kaido Einama 15. veebruar 2001, 00:00

Äripäeva kodubüroo projektis tuli valida püsiühendus kümnesse kodusse, mis asuvad väga erinevate sidevõimalustega piirkondades.

Kui kesklinnas sai valida praktiliselt kõigi ühenduseliikide vahel (traadita, ADSL-, kaabelühendus), siis näiteks endises suvilapiirkonnas Muugal polnud peaaegu üldse valikuvõimalust peale teletorni kaudu pakutava traadita interneti.

Kuna raadiointernet on veel suhteliselt kallis, sest sisaldab üsna kallite raadiovõrguseadmete renti, jäi valikul sõelale kaks sidevõimalust ? ADSL või kaabelmodemiühendus. Kaabelmodemiühendus sobib kodubüroole paremini mõlemasuunalise suure kiiruse tõttu. Samuti on ta ADSList pisut odavam. Paraku aga pakutakse seda veel üsna vähestes piirkondades, kaabel-TV võrgu aladest on kaetud üsna väike osa. Äripäeva kümnest aadressist kahele sai kaabelmodemiühenduse paigaldada kohe, teistega oleks tulnud oodata mitmeid kuid ja paljud aadressid jäävad tõenäoliselt ka kaugemas tulevikus kaabelvõrgu levialast välja.

Äripäev valis ADSL ühenduse, kuna selle leviala on praegu kõige suurem. Hinna poolest oli sobivaim Eesti Telefoni ADSL Light. Võimaluste poolest ADSL Light aga kodubüroole kõige paremini ei sobi ? ühesuunalise kiire andmeside ja piiratud võrguteenuste kasutamise tõttu. Samas on ADSL Lighti omades hiljem võimalus ühendust kiirendada või teenusepakkujat vahetada suurte lisakulutusteta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing