Ülo Toomsalu • 8. märts 2001 kell 7:41

SLÕL: Jüri Mõisa lits lugu

Linnapea Jüri Mõisa käik striptiisibaari võiks saada vähemalt sama laialdase vastukaja kui Hillar Hallaste seksiskandaal Kati Murutariga ühes Pärnu hotellis, kirjutab SL Õhtuleht tänases juhtkirjas.

Kummalgi juhul ei eita mehed nimetatud asutustes olemist, kuid eitavad patuni langemist. Erinevus on selles, et esimesel juhul tiris asja avalikkuse ette üks osapool, praegusel juhul tuleb mängu väline tegur - Mõisa kinnitusel temavastast kampaaniat ponnistav Keskerakond.

Mõisa intiiminkrimineerimine vaid üks poliitiline malakas, et järjekordsele umbusaldusavaldusele pealinna volikogus kaalu anda ning argumente lisada. Kui Mõisa jälgimine tõele vastab, siis sellega astubki Savisaar reha otsa. Ning kui jälgimine ka tõsi pole, ei usu avalikkus lindiskandaali arvestades tema vastupidiseid kinnitusi niikuinii.

Kuigi linnapeal on naine väikese lapsega kodus, ei pruugi avalikkus teda striptiisiihalemise eest üheselt hukka mõista - ta käitub üld-aktsepteeritud normide piiril balansseerides nagu paljud meie seast.

Asi saab teise näo muidugi siis, kui ilmneb intiimteenuste kasutamine. Ehkki ka see pole avalikkuse meelest tihti patt, ei saa seaduse silmis sellist teenust eksisteerida. Ning kõige olulisem oleks sel juhul ikkagi valetamine.

Hetkel kuum