Trendikas on plaatina ja hõbe

Vilve Torn 30. märts 2001, 00:00

Nii nagu muutuvad moed, muutuvad ka lisandid. Pidulikku lauda kattes on soovitatav end hetketrendidega kurssi viia.

Lauakatmise juures kasutatavate lisandite abil kujundatakse ühtne tervik. Lisandid disainitakse ja tehakse vastavalt sellele, millisest moest on hetkel kantud serviis. Praegu valmistatakse lisandeid eriti ohtralt, väga põnevaid aksessuaare leiab modernsete lauanõude juurde. Klassikalised lauanõud vajavad samuti lisandeid, kuid siin on muudatused vähemärgatavad, pigem täiustatakse neid üldmulje parandamiseks.

Erinevaid stiile oskuslikult kokku sobitades saab vahel uskumatu tulemuse. Proovige järele. Lisandite trendid on hetkel plaatina, hõbe, kuid ka läbi aegade kasutusel olnud materjalid. Väga moodsad on klaasist küünlaanumad ja tormilambid leegi hoidmiseks. Eriti fantastilised on nad kaunil kevad- või suveõhtul aias.

Iga aasta veebruaris toimub Frankfurdis Ambiente mess, kus kõikvõimalike lauakatmislisandite, mööbli, ehete, sisustustekstiilide, sisustuselementide tootjad ja vahendajad tutvustavad oma uusimaid kollektsioone. Rääkides lauanõudest, peab silmas pidama, et alati on esindatud klassikalised lauanõud ja on trendid ehk hetkemood.

Erinevad tootjad pakuvad suhteliselt sarnaseid teemakäsitlusi just hetkemoes ? näiteks juba mitu hooaega on moes East meets West teema. See on lahtiseletatult hiina, jaapani ja idamaade kultuurist ja tarbekunstist laenatud ideede kasutamine. Ka siin tehakse üpris kindlapiirilisi valikuid ? hetkel on moes lihtne valge ja must. See teema muutub aga üsna pea, kuna tarbija väsib hetkemoest ja selekteerib sealt välja oma jaoks praktilise. Paljud hetkemoe tarbeesemed muutuvad meie igapäevase elu lahutamatuks osaks ? näiteks presskannud ja vokpannid on hea näide sellest, kuidas tõeliselt praktilised ja head asjad muutuvad hetkemoest klassikaks.

Niisiis teema East meets West hakkab mööduma ja uueks hetkemoeks pakutakse Retro 60 ehk tagasipöördumist vana juurde. Ideid ammutatakse põhiliselt 60-ndatest, kuid ka 70ndatest.

Üllatavalt võib leida kunagi nii moodsaid lillekesi, mis kaunistasid naiste kleite 70ndate alguses, äkki taldrikuservast. Puusangaga minimalistlikud teekannud ja dekoreeritud klaas ja kristall ? see kõik on moodi tulemas ja võib-olla tundub ta alguses võõras. Samas on nendes lihtsates vormides nii palju võlu ja eeldatavasti sobivad nad ka eestlase meelelaadi ja kodudega.

Teine pool on alati klassika. Kui te ei soovi hetkemoodidega võidu joosta, ostke traditsioonilisi esemeid.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:08
    Otsi:

    Ava täpsem otsing