Välismaine ostujõud tõstab turgu

Raivo Sormunen 14. mai 2001, 00:00

Eelmise nädala viimasel päeval kontsentreerus investorite huvi Hansapanga aktsia vastu. Tavaliselt väga ettevaatlikult liikunud aktsia kerkis reedel ligi veerandsaja miljoni krooni suuruse päevakäibe jõul 3 eelmisest sulgemistasemest kõrgemale, sulgudes 148,25 kroonil.

Maaklerite sõnul oli tõusu taga nii Skandinaavia- kui ka läänesuunaline tugev ostuhuvi. Samuti toetas aktsiat Londonis toimuv ettevõtet tutvustav roadshow.

Tehnilist analüüsi kasutavatele investoritele pakkus Hansapanga aktsia reedel parajalt närvikõdi. Viimase 39 kuu jooksul mitmeid kordi ebaõnnestunult 145 kroonist vastupanupiiri rünnanud aktsia murdis reedel sellest viimaks läbi.

See võib anda aktsiale jõudu ka edasi ülespoole liikuda.

Väga tubli 212 tehingu käigus kujunes reedel börsisüsteemi kogukäibeks aasta paremuselt teine tulemus.

42 mln kroonine päevakäive jääb alla vaid 10. jaanuari päevakäibele, kui börsisüsteemi kaudu müüdi 43 mln krooni eest Marchel Vicmannile kuulunud Hansapanga aktsiaid.

Väga tugeva käibega jätkas ülespoole rühkimist Norma aktsia, sõites 54,80 kroonini ehk 1,9 kõrgemale eelmise päeva sulgemistasemest. Aktsia on välja tulnud august, kuhu ta märtsi lõpus kukkus, ja tugevnenud ligi 23.

Eelmise nädala keskel maareformi venitamise ja erastamisväärtpaberi kasutusaja eeldatava pikendamisega löögi alla sattunud erastamisväärtpaberi hind reedel stabiliseerus. Väärtpaberi hinnanoteeringud tõmbusid mõnevõrra kokku ning EVP sulgus 50,1 sendil ehk 0,8 miinuses.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing